Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kıbleyi şaşırmak

Pazar gecesi Kanal 7'nin ana haber bülteninde, Osman Terkan'a taş çıkartan bir sokak röportajı yayınlandı.
Yeni Cami'nin önünü mesken tutan kadın muhabir; elinde mikrofon, türbanlısından entel görünenine kadar her eğitim, gelir düzeyi ve sosyal statüden insana sordu:
"Kabe nerededir? Hazret-i Muhammed'in (S.A.V.) mezarı hangi şehirdedir?"
Ben diyeyim 30, siz deyin 40 kişi bilemedi. Türbanlı teyzelerden top sakallı, kasketli amcalara kadar geniş bir yelpazede insanlar kem küm edip, durdu. Bir delikanlı, kendince geçerli bir mazeret buldu? "Şu anda çok başım ağrıyor. Cevaplayamayacağım bu soruyu..." Vatandaşlar arasında "Şanlıurfa'da" diyen bile oldu. Biri de çıkıp ciddi ciddi "Hazret-i Muhammed (S.A.V.) Gaziantep'te yatıyor" demesin mi? Bir gencin, "Kabe nerededir?" sorusuna verdiği yanıt ise ilginçti: "Mekke'nin Medine ilçesinde..."
Şimdi buradan yola çıkıp uzun uzun okullarda din eğitimi mecburi olmalı mı, olmamalı mı konusu üzerine ahkam kesmeye niyetim yok. Ama önümüz Ramazan... Fırsat bu fırsattır. İftar ve sahur programlarını can kulağı ile dinlemekte fayda var gibime geliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA