Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Harika zamanlama

Sahuruma katık ettiğim atv'deki Nihat Hatipoğlu sohbetleri hem uykumu hem zihnimi açıyor.
Bir yandan dini ve ahlaki konulardaki eski bilgilerimi tazeliyorum, bir yandan da dağarcığıma yenilerini ekliyorum.
Geçen hafta Hatipoğlu, Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) hayatından kesitler aktarırken, onun kadınları nasıl el üstünde tuttuğundan da söz etti.
Bir dönem Medine'deki kadınlar topluca Hazret-i Ayşe'yi ziyaret edip kocalarından gördükleri kötü muameleden şikayetçi olmuşlar. Hazret-i Ayşe durumu Hazret-i Muhammed'e (S.A.V.) bildirince, Allah'ın elçisi hemen harekete geçip, Medine'nin tüm erkeklerini camide toplayarak, uzun bir konuşma yapmış. Kadınlara kötü muamele etmenin en büyük günahlardan biri olduğunu söyleyen Peygamber Efendimiz (S.A.V.) konuşmasını şu anlamlı sözle bitirmiş: "Kadınlarınıza iyi muamele ediniz. Çünkü onlar sizin evinizin misafiridir. Onlar size emanet edilmişlerdir."
Hepimiz biliriz ki, evimize gelen konuklarımıza aile üyelerimizden çok daha fazla ihtimam gösterir, onların mutlu olması için elimizden geleni yaparız. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) tabii ki kadınları 'misafir' olarak nitelerken, onları 'yabancı' ya da 'gelip geçici' yerine koymamış, onlara verilmesi gereken değerin altını çizmiş.
İşin en güzel tarafı da Hatipoğlu'nun bu misali harika bir zamanlama ile ekranlara taşımasıydı.
Kadınların kocaları tarafından işkence gördüğü, sokak ortasında öldürüldüğü böylesi vahşi bir dönemde Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) bu arzusunun dile getirilmesi son derece anlamlıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA