Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dizi-loto oynayalım mı?

Geri sayım tamamlanmak üzere... Pazartesi gününden itibaren izleyiciler olarak bir kez daha semaya fırlatılacağız ve uzay mekiği gibi bir diziden diğerine dolaşacağız.
TNT, TVEN, FOX, Samanyolu ve Kanal 7'nin de diziler liginde iddialı hale gelmesiyle beraber bu sezon, 100'e yakın dizi karşımızda olacak.
Peki yeniler arasında hangileri tutar, hangileri geri dönüşümsüz dizi çöplüğünü boylar? Yapımları izlemeden buna karar vermek zor.
En iyisi sadece oyuncularını ve konularını dikkate alarak loto oynamak ya da daha romantik bir ifadeyle dizilerin papatya falına bakmak...
Televizyongazetesi.com'dan Furkan Doğa geçenlerde yeni dizilerin derlemesini yapmıştı. Ben de bu dökümden faydalanıp üzerine ilaveler yaparak, öngörülerim ve yorumlarım eşliğinde dizi-loto oynayacağım. Ama bu köşenin okurları benim bedbahtlığımı iyi bilirler. "Maşallah" dediğim bebek 3 gün yaşamaz, "Tamamdır" dediğim dizi üç bölümde kaldırılır. Olsun, yine de bir üfüreyim:

GÜL OĞUZ FAKTÖRÜ
Aslan Kıral (atv) - SÜREÇ FİLM:
Başrollerini Şafak Sezer, Oya Başar ve Evrim Akın'ın paylaştığı komedi dizisi; kayınpederi vefat edince tüm ailenin yükünü kendi omuzlarına alan Aslan Kıral'ın hikayesini anlatacak.
Komedi dizisi tutturmak zor. Ama işin içine Şafak Sezer ile Oya Başar girince iş değişir. Eğer senaryo, Şafak'ın yeteneklerini ortaya çıkartacak şekilde yazılırsa tutabilir.
Bir Çocuk Sevdim (Kanal D)- TMC: Bülent İnal, Çetin Tekindor ve Gülcan Arslan'ın oynadığı dizi, orta sınıf bir ailenin 17 yaşındaki kızının hamile kalmasıyla gelişen olayları anlatıyor. Eski Yeşilçam göndermeleri eşliğinde; insanın kendisiyle, inançları ve gelenekleriyle hesaplaşmasını gözler önüne seren dizinin fragmanları etkileyiciydi. Ama doğru gün ve saati bulamazsa, işi zor.
Bir Günah Gibi (atv) -MOST PRODUCTION:
Özge Borak ve Burak Hakkı'yı bir araya getiren proje; Nermin Bezmen'in Kurt Seyt ile Murka romanındaki bir karakterin hayatını anlatacak. 1940'lı yılların İstanbul'unda geçen hikaye, sezonun en iddialı dönem dizisi. Gül Oğuz faktörünü de hesaba katarsak, tutması sürpriz olmaz.

FATMAGÜL TÜREVİ İFFET
Bir Ömür Yetmez (TVEN) - TMC: İki ebedi dostun hikayesini anlatan, vefanın ne demek olduğunu hatırlatan bir öykü. Mert Fırat, Ezgi Mola ve Ahmet Rıfat Şungar bir araya gelir de o dizi izlenmez mi? Tek handikapı TVEN gibi yeni bir kanalda yayınlanacak olması... İzleyici ile buluşması kolay olmayacak.
Firar (Star TV) - KOLİBA FİLM:
İşte gizli favorilerden biri. Kadrosunda İsmail Hacıoğlu, Caner Cindoruk, Ece Çeşmioğlu, Engin Şenkan ve Hatice Aslan gibi iddialı oyuncuları barındırıyor.
Nadir ve bir avuç marabanın onuruyla hayatta kalma mücadelesini ekrana taşıyacak dizi, 'Köy eksenli dizilerin modası geçti mi?' sorusunun da yanıtı olacak.
Gün Akşam Oldu (Show TV) - GOLD FİLM:
Halil Ergün; Ali Rıza Bey'in üstüne kat çıkmaya geliyor. Dağılmış ailesini toparlamaya çalışan bir babanın dramatik hikayesi. En büyük handikapı, tüm yükün Halil Ergün'ün omuzlarına bırakılması. Eğer yan roller izleyiciyi sarmazsa, hayalkırıklığı ile sonuçlanabilir.
İffet (Star TV) - GOLD FİLM:
Eski Yeşilçam filmlerini kırpıp kırpıp dizi yaptıkları bir dönemde büyük iddia taşıyan bir yapım. Deniz Çakır, İbrahim Çelikkol, Melike Güner, Zuhal Olcay, Mahir Günşiray'dan oluşan kadrodan kötü bir iş çıkması da beklenmiyor zaten. İffet, sevgilisi tarafından tecavüze uğrayan ve intikam ateşiyle yanan bir kadının öyküsü. Tek handikapı, Fatmagül ile sürekli kıyaslanacak olması.

AL YAZMALIM FAVORİ
Al Yazmalım (atv) - AY YAPIM:
"Kesin tutar" diyebileceğim bir yapım. Türkan Şoray ile Kadir İnanır'ın rol aldığı efsane film Selvi Boylum Al Yazmalım'dan esinlenilerek çekilen dizide Özge Özpirinççi, Seçkin Özdemir, Barış Falay ve Nesrin Cevadzade rol alıyor. Eğer Özge Özpirinççi ve Seçkin Özdemir, sürekli Türkan Şoray-Kadir İnanır ikilisiyle karşılaştırılmanın psikolojik baskısını üzerlerinden atabilirlerse ortaya mükemmel bir iş çıkarabilirler.
Kuzey Güney (Kanal D) - AY YAPIM: Kıvanç Tatlıtuğ hayranları bu diziye dört elle sarılacağa benziyor. Birbirine zıt karakterlere sahip iki kardeşin hikayesinin anlatılacağı projede Tatlıtuğ'un yanı sıra; Buğra Gülsoy, Öykü Karayel, Bade İşçil ve Rıza Kocaoğlu da var. Ekrana tutunma ihtimali çok yüksek.
Sensiz Olmaz (Show TV) - GOLD FİLM:
Nurgül Yeşilçay'ın başrolü Murat Han ve Onur Saylak ile paylaştığı proje; çocuğu kanser olan bir kadının hayat hikayesini anlatacak. Üçlünün yanı sıra dizide Gökçe Bahadır, Güven Hokna, Ayten Uncuoğlu var. Bence sezonun en fazla konuşulup tartışılacak dizisi olacak. Çünkü beyinlerimize asacağı soru işareti ahlaki açıdan didik didik edilecek.

YALAN DÜNYA TAMAMDIR
Umutsuz Ev Kadınları (Kanal D) - MEDYAPIM:
Dünyayı kasıp kavuran dizinin yerli versiyonu büyük bir iddia ile çekildi. Eğer Türkçe'leştirmekle yetinilmeyip Türkiyeli'leştirilirse şansı var. Ayrıca bu dizi 'Kim ne giymiş, saçını nasıl yapmış, hangi aksesuvarları kullanmış?' diye de izleniyordu. Aynı etkiyi yaratacak ikonlar bulunursa, tutabilir.
Yalan Dünya (Kanal D) - D PRODUCTION:
Bana göre sezonun en iddialı güldürü dizisi... En büyük handikap ise beklentinin büyük olmasının Gülse Birsel üzerinde yaratabileceği muhtemel olumsuz etki. Ama Gülse'nin profesyonelliği bunun da üstesinden gelecektir. Dizide Gülse ile beraber Beyaz, Sarp Apak, Nihal Yalçın ve Hasibe Eren'in de olduğu düşünülürse, tadından yenmeyecek gibi görünüyor. Cihangir'deki oyunculuk piyasasını anlatan dizi bolca kahkaha vaadediyor. Tutar.

VE SULTAN YENİDEN
Yalancı Bahar (Star TV) - GOLD FİLM:
Fahriye Evcen'in başrolü Cansel Elçin ile paylaşacağı dizide dolandırıcılık yapan, pişman olup başka bir hayat seçen Zeynep'in hikayesi anlatılıyor.
İkilinin yanı sıra kadroda Ayda Aksel, Serdar Ercan ve Merve Sevi var. Cansel Elçin'in artık özel bir izleyici kitlesi oluştu. Peki bu, dizinin tutmasına yeter mi? Sanmam. İyi oyuncuların kötü senaryolara kurban edildiği bir sezonun ardından insan endişeleniyor doğrusu.
Sır Kanunu (TRT 1) - (BOYUT FİLM):
Türkan Şoray'ın başrolünü oynadığı, Osmanlı'nın 1700'lü yıllarını anlatan sükseli bir dönem dizisi olacağa benziyor. Kadroya Tolga Karel ve Öykü Çelik ile çeşni katılmış. Gönlüm, hayranı olduğum Sultan'ın her projesinin başarılı olmasından yana. Bir de yönetmeni Ezel Akay olunca...
Ama ne yazık ki dizi izleyicileri, kumanda aletlerinden TRT'yi çıkaralı uzunca bir süre geçti. Yine de Allah'tan umut kesilmez.
Avrupa Avrupa (TRT 1) - (MİA YAPIM):
AB üyesi olmanın, günlük yaşantımızı nasıl değiştireceğinin anlatıldığı komedi dizisinin ilk bölümünde AB'den sorumlu Devlet Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış da konuk oyuncu olarak rol alacak.
Dizinin kadrosunda Tarık Ünlüoğlu, İpek Tuzcuoğlu, Zuhal Topal ve Kadir Çöpdemir gibi isimler var. Özellikle İpek Tuzcuoğlu'nu köylü ya da varoş dilberi olarak izlemekten sıkılanlara ilaç olabilir. Peki tutar mı? Dizinin akıbeti ile bizim AB üyeliğimiz koşut gibi: 'Ya tutarsa?' Tabii ki yeni dizilerin hepsi bunlardan ibaret değil. Zamanı geldikçe diğerlerini de didikleyeceğim, merak etmeyin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA