Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu da yorumcuların puan durumu

Spor Toto Süper Lig başladı ve heyecan evlerimize taşındı. Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da gözümüz kulağımız hafta sonları futbol yorumcularında. Peki onlar futbolcuları, hakemleri, yöneticileri çatır çatır eleştirirken; bizler onları sadece izlemekle mi yetineceğiz? İşte bu da Yakından Kumanda farkıyla yorumcu karnesi:
TELEGOL (Kanaltürk)
ZİYA ŞENGÜL: Topu ayağında fazla tutuyor. Baskı görünce demoralize oluyor. Al-ver, al-ver Ziya Ağabey...
GÖKMEN ÖZDENAK: Futbol oynarken kafaya çıktığında, etrafındaki dört rakip yere savrulurdu. Yine hava toplarına hakim, yine yıkıcı. Ama her hafta en az bir kez ofsayta düşüyor.
KAYA ÇİLİNGİROĞLU: Yeni transfer. Kumaşı iyi, özgüveni tam. Lafı gevelemeden hep 'dikine' oynuyor.
ERMAN TOROĞLU: Futbolculuğunda olduğu gibi, stüdyoda da sert oynuyor. Ama her topa çift dalıp, yan bağlarını tehlikeye atıyor. Ayrıca hakemlerle de fazla oynuyor. Tribünler yerine arada bir de takımı için oynasa...
SERHAT ULUEREN: Orta sahada iyi pas dağıtıyor. Bu ekibi yönetebilmek için onun gibi 'buz adam' olmak şart. Kaptanlık yakışıyor.
MARATON (Lig TV)
ŞANSAL BÜYÜKA: Tam bir maestro... Kontrolü hiç kaybetmiyor. Hagi gibi yıllar geçtikçe demi de değeri de artıyor. Cambazlık yapmadan 'denge adamı olmanın' dersini veriyor.
MUSTAFA DENİZLİ: Futbol altyapısı en kuvvetli olan yorumcu. Öngörüleri bazen mezardaki Nostradamus'u bile kıskandıracak kadar isabetli çıkıyor. Futbolcuyken de uzaktan iyi vururdu. Şimdi de 'serbest atışları' kaçırmıyor.
MARCUS MERK: Yorumcu liginin tek yabancı oyuncusu. Hep yana doğru oynuyor. Fairplay abidesi. Hakemlerin en sevdiği yorumcu.
STADYUM (TRT 1)

ERSİN DÜZEN: Genç yaşta kaptanlık pazubandını takmasına rağmen acemilik çekmiyor. Ama program çok renksiz ve gri. Moderatörün görevlerinden biri de sululuğa kaçmadan programı daha renkli ve keyifli hale getirmek. Stadyum, bu haliyle bir spor programı değil de Resmi Gazete'nin görüntülü hali gibi.
HAKAN ÜNSAL:
Milletvekili olup yorumculukta jübile yapan Hakan Şükür'ün yerine oyuna girdi. Oyunu iki okuyor, iyi analiz ediyor, isabetli yorumlar yapıyor. Futbolculuğunda olduğu gibi süslü değil, yararlı oynamayı tercih ediyor. Tam bir görev adamı.
CEM DİZDAR: Yetenek Sizsiniz takımına transfer olan Sergen Yalçın'ın yerine forma giyiyor. Hep orta sahada top çeviriyor. Henüz yeteneklerinin tamamını gösterebilmiş değil. Biraz daha tempo yapması lazım.
VE GOL (Beyaz TV)

GÖKTUĞ SEVİNÇLİ: Süper Ligi çoktan hak etmesine rağmen ikinci ligde çok zaman kaybetti. Ancak topu ayağına aldığı zaman bir türlü vedalaşamıyor. Yorumculardan daha fazla konuştuğu programlar var. Daha iyi pas dağıtabilir oysa... Ama programı kısa sürede önemli bir alternatif haline getirmeyi bildi. DR. AHMET ÇAKAR: Her takıma lazım. Her an tabelayı değiştirecek yetenek ve cesarete sahip. Demogojide A Sınıfı Antrenörlük Diploması alabilir.
RASİM OZAN KÜTAHYALI: Her mevkide oynama yeteneği var. Tam bir joker. Magazin, siyaset, spor... Hangi konuda olursa olsun hiç ara vermeden 3 gün yorum yapabilir. Ah bir de nefesini idareli kullanmayı başarabilse.. Bazen izleyicinin kulağında vuvuzela etkisi yaratıyor.
SELÇUK YULA: Bir gözü, bir kulağı hep Fenerbahçe tribünlerinde. Tam bir karambol golcüsü. Çetrefilli pozisyonlarda aradan ayağını uzatıp, fileleri buluveriyor. Futbolculuğunda da iki defans oyuncusunu kafa kafaya tokuşturup aradan sıyrılırdı. Stüdyoda da aynısını yapıyor.
ADNAN AYBABA: Futbol bir temaşa ise o da orta oyuncusu. Bazen İbiş durumuna düşürülse de onun Pişekar'lığı olmadan kimse Kavuklu olamaz. Şahane muz ortaları var.
YÜZDE YÜZ FUTBOL (NTV)

GÜNTEKİN ONAY: Partneri Rıdvan Dilmen'i gol alanlarında topla buluşturmayı iyi biliyor. Futbol bilgisi çok iyi olmasına, dünya futbolunu çok yakından takip etmesine ve iyi bir analizci olmasına rağmen kale önünde kendi atmayıp hep Rıdvan'ın önüne yuvarlıyor. Ligin her daim asist kralı... Herkes onu takımında görmek ister.
RIDVAN DİLMEN: Ünlü bir teknik direktör onun için "Ferrari gibi hızlanıyor, Mercedes gibi fren yapıyor" demişti. Yorumculukta da nerede hızlanacağını, nerede frene basacağını iyi biliyor. Şeytanın, pabucu asla ters giymeyen versiyonu. Bu kadar başarılı olup da bu denli mütevazı kalabilmesi ise en kayda değer özelliği. Yorumcu liginde her sezon gol krallığının en güçlü adayı.
BİZİM STADYUM (tv8)

FAİK ÇETİNER: Ligin istikrar abidesi... Hangi kümede oynadığına bakmaksızın işini en iyi şekilde yapmaya çalışan gerçek bir profesyonel. Suratını asmayı ve homurdanmayı terk ettiği günden itibaren çok daha sevimli.
SİNAN ENGİN: Gelişine vurmakta usta... Adam eksiltmekte de iyi... Sonunda tek başına yorum yapmaya başladı işte...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA