Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hırsızlık masumlaştırıldı mı?

İki hafta önce Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde küçük Osman'ın; komşu bahçeden incir çaldığı sahne, "Kapitalizme başkaldırının miladı" olarak yorumlandı ve çok tartışıldı.
Okurumuz İhsan Kaymak ise konuya farklı bir pencereden bakmayı tercih etmiş:
"Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin geçen bölümünde; çocuk karakter Osman, başkasının bahçesinden incir çaldı. (Bahçe sahibi, Osman'ı hırsız zannetmiş, çocuğun 'Ben çalmadım' demesine karşın, onu ufaktan pataklamıştı. Osman da suç işlemeden cezalandırılmasına sinirlenmiş, aklında yokken bile inadına bahçeye girip incirden çalmıştı.) Bu durumun Osman için bir açıklaması (haklı tarafı) vardı belki ama eve gittiğinde annesi; durumdan bihaber olmasına rağmen Osman'ın yaptığı 'İncir adamın değil ki, adamın kolundan çıkmıyor ki, ağacın dalından çıkıyor' açıklamasını yerinde bulmuş, 'Ver bana ve babannene de bi tane' diyerek çalma olayı masum gösterilmiştir. Çoluk çocuk izlenen bir dizide hırsızlığın sempatik karakter Osman'la masum bir şekilde işlenmesi beni çok rahatsız etti. Umarım köşenize alırsınız. Saygılar..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA