Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kazara değil Zara

Zaten sesini ve farklı duruşunu hep takdir ediyordum. Ama geçen yıl türkü yarışmasında onunla aynı jüri masasının arkasına geçip onu daha yakından tanıma imkanı bulunca, hayranlığım iki katına çıktı.
Zara, 'hanımefendiliğin' doğuştan geldiğini kanıtlayan biri.. Bunun yanısıra yeteneğinin izin vermeyeceği kadar yüce bir alçakgönüllüğe sahip. Bir de türküleri 'türkü gibi' okuma inadı var ki, bana göre takdir edilmesi gereken en önemli özelliği.
Çağdaşlığa,yeniliğe, senteze asla karşı değilim ama tercihim türküleri orijinal haliyle dinlemekten yana. Öyle ya, adı üzerinde, folklor. Koruyup kollamak, esirgemek, gelecek nesillere en özgün haliyle ulaştırmak gerek. Bu nedenle türküleri Zara söyleyince, suyu pınarından içmiş gibi oluyorum.
Bu kez albümüne 'Hazine' adını vermiş. Hem kendi iç dünyasındaki hazineyi keşfetmiş, hem de pamuklara sarıp sarmalamamız gereken türkülerin hazine sandığına yeni bir koruyucu kilit asmış.
'Açma Yarem Derindedir'i böyle okumak herkesin harcı değil. Hele o uzun hava... "Baba bugün dağlar yeşil boyandı, kim yaktı, kim uyandı..." Allah hem hasretlik çekip hem bu türküyü dinleyenin yardımcısı olsun... Ferdi Tayfur'un "İlle de sen okuyacaksın" diyerek Zara'ya verdiği 'Bari Sen' albümde hiç de yabancı durmuyor. Ama en güzelleri, söz ve müziği Zara'ya ait olanlar...
Günümüzün en fazla konser talep edilen sanatçısı Zara... Bu da gösteriyor ki kazara Zara olunmuyor!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA