Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Telif hakları yılan hikayesi

ÖNCEKİ gün merhum Osman Yağmurdereli'nin eşi Esin Hanım'ın serzenişlerine yer vermiş ve daha önce Yağmur Ajans markası ile yayınlanan Sessiz Gemiler ve Yılan Hikayesi dizilerinin farklı isimlerle ekrana sürülmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmiştim.
Memoli'nin yapımcısı sevgili dostum Ali Gündoğdu aradı ve konuyla ilgili önemli bir bilgi verdi. Gündoğdu'nun cevap hakkına duyduğum saygı ve objektif haber/yorum ilkelerine bağlılığımın bir ifadesi olarak Gündoğdu'nun verdiği bilgiden tüm okurlarımı da haberdar etmek istedim.
Gündoğdu, eserin son haklarının senarist Tayfun Güneyer'de olduğunu, 4 Mayıs 2000 tarih ve 10597 dosya numarasıyla telif haklarının kendisine ait olduğunu belgeleyen evrakın kasalarında bulunduğunu, bu 'garanti' üzerine dizinin yapımcılığını üstlendiğini ve telif haklarına her zaman son derece saygı gösterdiğini belirtti.
Buna rağmen Gündoğdu'da sektörün en önemli sorunlarından biri olan telif karmaşası konusunda köklü bir hukuki düzenlemenin şart olduğunu, bu konuda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.
Aynı yazıyla ilgili olarak Gün Akşam Oldu'nun yapımcısı Faruk Turgut da aradı. 'Sessiz Gemiler'in orijinal bir senaryo olmadığını, daha önce yurt dışında iki kez sinema filmi olarak çekildiğini, eğer bir telif sorumluluğu varsa Yağmur Ajans'a değil, yabancı film şirketlerine karşı olduğunu vurguladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA