Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Samba soslu tango

Acun gerçekten televizyonculuğu biliyor. Eskilerinden hiçbir farkı bulunmayan, sıradan bir Yok Böyle Dans yarışmasının galasını Adriana Lima ve Alex de Souza ile soslayıp hepimize bir güzel izlettirmesini bildi.
Ama programın başında centilmenliği ile çelişen bir pot kırdı. Yanında tescilli dünya güzeli Azra Akın varken, Adriana Lima için "Bana göre dünyanın en güzel kadını" dedi. Acun'un kişisel beğenisine saygım var ama ardından küçük bir komplimanla Azra'nın gönlünü alsa, çok daha şık olurdu.
Bir de seçilen müzikler için eleştirim var. Tango ve çaça dansları, günümüzün pop şarkıları eşliğinde sunuldu. Oysa bu yarışmanın misyonlarından biri de, farklı müzik türlerini tanıtmak olmalı. Örneğin; Altay'ın performansının bu kadar takdir görmesinde, 'Papatya Gibisin' gibi orijinal bir tango parçasının kullanılmasının büyük rolü vardı.
Gelelim ilk gecenin performanslarına... İvana Sert, öyle etkileyici ki, dans etmeyip parkeleri silse bile jüriden en az 6 puan alır. Alp Kırşan, spor altyapısının yanı sıra sempatikliğiyle de prim yapar. Nez, maça 1-0 önde başlar diye düşünüyorduk ama "Hayatımda hiç profesyonel dans eğitimi almadım.
Bugüne kadar içimden geldiği gibi dans ettim" deyip hepimizi şaşırttı. Şenol İpek pek sıradandı. Özlem Yıldız ilk hafta 'kahraman' ilan edilen partneri James sayesinde yüksek puanlara ulaştı. Survivor Aydın her zaman olduğu gibi 'çenesiyle' işi götüreceğe benziyor. Bu arada Aydın'ın performansı hakkında herhangi bir fikrim yok. Zira gözümü partneri Valeria'dan alamadım ki...
Helin Avşar'ı ilk kez kendini bu denli disipline etmiş olarak gördüm. Çalışmaya aynı tempo ile devam edip heyecanını da kontrol edebilirse; bu yarışma onun hayatının dönüm noktası olabilir. İlhan Mansız da tıpkı Pascal Nouma gibi adeta dans için yaratılmış. Beşiktaş, zamanında Avrupa kupaları yerine takım halinde dünya dans şampiyonalarına katılsa, eminim daha iyi dereceler alırdı. Hakan Peker dans geçmişiyle rakiplerinden en az iki adım önde başladı. Ama bu avantajını zafere dönüştürmesi için biraz da 'sempati' yaratması gerekiyor. Özge Ulusoy'un bale geçmişi onu ikinci bir Azra Akın yapacağa benziyor.
Ve Cem Ceminay...
Ah be sevgili dostum, canım Türkiyem'i danstan soğutmaya ne hakkın var?.. Bir de diyorsun ki "Beynim, ayaklarıma hükmetmiyor..." Oysa aradaki mesafe pek kısa... Şaka, şaka...
Bu yarışmayı izlersem, sevgili Cem yüzünden izlerim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA