Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

O mikrofon ne için?

Show TV, Yok Böyle Dans yerine Deprem Özel programı yayınladı. İzin gününde stüdyoya koşan tek anchorman olan Ali Kırca, uzmanlarla birlikte yaklaşık 2.5 saat süren bir program yaptı.
Ancak Van'dan gelen görüntüler arasında biri vardı ki, fena halde aklıma takıldı. İçinde iki kız çocuğunun bulunduğu tespit edilen enkazda bir delik açılmıştı. Kızın yüzü görünüyordu. Ekipler, artçı sarsıntılar eşliğinde büyük bir özveriyle onları kurtarmak için çalışıyordu.
Sonra kızların bulunduğu yerden, üzerinde logo bulunan bir mikrofon uzatıldı. Kurtarma ekibinden biri "Bırakın mikrofonu şimdi. Boşuna zaman harcamayalım" dedi.
Aklıma en kötü ihtimal geldi... Yoksa... Yoksa o can pazarında kızları konuşturmak, onlarla röportaj yapmak için içeri haber mikrofonu mu gönderilmişti? Bu ihtimali hemen aklımdan kovaladım.
Sonra en iyi ihtimali düşündüm. Haber mikrofonu belki de daha hassas bir dinleme yapabilmek için enkaz altındaki kızların yanına gönderilmişti. Öyle olduğunu umdum. Ummak istedim... Ve bir süre sonra acı gerçekle karşılaştım: Show TV muhabiri, enkazın içinde ölüm kalım savaşı veren o genç kızla röportaj yapıyordu...
Bu durumdaki biriyle röportaj yapmanın nasıl bir psikolojik travmaya neden olabileceğini uzmanlara bırakıyorum.
Zira onlar, kurtarılma anlarının görüntülenmesini, hatta alkışlanmasını bile 'zararlı' buluyorlar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA