Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Özkök'ün itirafı

Önceki gün Kanaltürk'ün tartışma programı Merkez Siyaset'e konuk olan Hürriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök'ten herkesi hayrete düşüren bir itiraf geldi.
Özkök daha önce "12 Eylül benim hayatımı kurtardı" mealinde bir görüş bildirmişti. Programda bu sözü hatırlatılınca, Özkök açıklama getirmek zorunda kaldı.
Dedi ki, "O dönemi biz yaşadık, siz gençler bilmezsiniz. Ben o zamanlar sıkı solcuydum. Sol görüşlü öğretim üyelerinin bulunduğu bir derneğin üyesiydim. Adım öldürülecekler listesinde üçüncü sırada geçiyordu. Darbe olunca babam, 'Hayatın kurtuldu oğlum' diyerek, boynuma sarılmıştı." Ve arkasından müthiş itiraf geldi:
"O dönem dernek üyesi pek çok kişi yurt dışına kaçırıldı. Ben de Hacettepe Üniversitesi'nden yakın arkadaşım olan ve uzun yıllar birlikte Fransa'da kaldığım Ercan Eyüpoğlu'nun yurt dışına kaçırılması için gidip bizzat Fransız Büyükelçisi ile konuştum ve sahte pasaport düzenletip yurt dışına kaçmasına yardımcı oldum. Sahte pasaport dediğim, bir başkasının pasaportuyla yurtdışına çıktı yani..."
İster misiniz bu itiraftan sonra Kenan Evren ve arkadaşları gibi Ertuğrul Özkök'e de yargı yolu açılsın?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA