Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Çene suyu çorba

Cuma geceleri, talk show programlarına boğuldu. Kanal D'de Beyaz Show, TV8'de Medya Kralı, Kanaltürk'te Önder Harikalar Diyarında... Geçen haftaya kadar TNT'nin Hülya Avşar Show'u da bu rekabetin içindeydi ama ömrü vefa etmedi.
Bu hafta cuma gecelerinin reyting rekabeti içine TNT'de Hülya Avşar'ın yerine ekrana sürülen Kuzeyin Oğlu da katılıyor.
İlk bakışta Volkan Konak'ın programı talk show'dan ziyade eğlence programını andırıyor ama Volkan entelektüel birikimi ve edebi dağarcığıyla programı ister istemez bu kulvara sokuyor.
Hafta içi her gün yayınlanan gece yarısı talk show'larını da eklerseniz, cuma gününün çenesinin iyice düştüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz.
Bu arada, şimdiye kadar talk show programlarının sadece co-pilot koltuğunda oturan Önder Açıkbaş nihayet Kanaltürk'te sürücü koltuğuna geçti. Önder'in temposu yüksek, ekran karşısında çok rahat ama programın istim tutması için daha birkaç haftaya ihtiyaç var gibi.

KONUKLAR KARABORSA
Talk show'ların bu aralar en büyük derdi konuk bulmak... Kanaltürk'te iki yıl boyunca Medyatik'i yaparken; bunun ne demek olduğunu yaşayarak öğrendim. Hele konuk yelpazenizi 'A Plus' olarak belirlediniz mi yandınız! Zaten memlekette bu kategoriye giren toplam 15 kişi ya var, ya yok... Dön dolaş hep aynı isimler. Bir de eğer 'gönül krediniz' yoksa, onlara 'güven' telkin edememişseniz yandınız. Konuk profiliniz giderek düşer ve düştükçe kan kaybedersiniz. Allah'a şükür bendeniz böyle bir sorun yaşamamıştım. Ama Medyatik iki yıl içinde ömrümden 10 yılı götürmedi değil yani... Şimdi ekranda talk show yapanlara daha hoşgörülü yaklaşmam işte bundandır.
Bir de, bizim talk show'lara katılan ünlüler adeta yoldan geçerken uğramış gibidirler. Orkestra ile şarkı provaları dışında, neredeyse hiçbir ön hazırlık yapmazlar. O nedenle yabancı talk show'ları izlerken sinirden tırnaklarımı yerim.
Conan O'Brian'a gelen her konuk, hangi hikayeyi ya da anıyı anlatacağını, hangi espriyi nerede patlatacağını bilir. Hikayesi yoksa, uydurur. Hatta program öncesi sunucuyla yaptığı prova umut vermezse, oracıkta bir metin yazılır ve bu metne uyması istenir. Kimse de bunu 'kompleks' haline getirmez ve şovun kuralına kuzu kuzu uyar.

HAKAN YILMAZ BAŞARDI
Kanaltürk'ün yeni talk show'cusu Önder Açıkbaş ve ekibi de anladığım kadarıyla konuk sıkıntısı yaşayanlardan. Örneğin geçen hafta Serhat Ulueren ve Erman Toroğlu'nun seçilmesi hataydı.
Zira Kanaltürk izleyicisi bu ekranda farklı yüzler görmek istiyor.
Okan ile Beyaz bir yana; şu anda ekranın en başarılı talk show'cusu olarak atv'nin Hakan Yılmaz'ını rahatlıkla gösterebilirim. En başından beri Hakan'dan umutluydum ve bunu yazılarımda da belirtmiştim.
Doğal olarak ilk başlarda yalpaladığı, acemilik çektiği, hatalı tercihler kullandığı oldu. Ama nihayetinde su yolunu buldu ve programı artık iyice yatağına oturdu.
Bugün cuma... Ekran karşısındakilerin enseyi değil, ağzı kapatma günü. Zira söz ekran gevezelerinin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA