Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu çarpıklığa son verin

İki haftadır köşemize Lale Devri dizisi izleyicilerinden tepki mesajları yağıyor. Dizide gelişen, çarpık ilişkilerden rahatsız olan çok sayıda seyirci var. Bunlar arasından seçtiğim Bünyamin Erdoğan'ın mektubunu aynen yayınlıyorum:
"Yerli yapım dizilerde bu zamana kadar pek çok çarpık ilişki izledik ama Lale Devri dizisi hepsini aştı. Dizinin esas karakteri Çınar'ın iki kız kardeşten nur topu gibi çocukları oldu.
Enişte-baldız ilişkisi bile bizim için son derece tiksindirici bir konuyken; Yeşim bu ilişkiden hamile kaldı. Çınar'ın ilk evliliğinden, yani Yeşim'in ablasından bir kızı var. Şimdi bir de Yeşim'den oğlu oldu.

AHLAKSIZCA BİR İLİŞKİ
Senaristlere defalarca enişte-baldız ilişkisi istemediğimizi, bu ahlaksızca ilişkiden doğacak çocuğu kabullenmediğimizi ve bu durumu bir an önce düzeltmeleri gerektiğini, reyting uğruna ahlaki değerlerimizi ayaklar altına almamalarını, bu yanlış tutumlarından vazgeçmeleri gerektiğini yazdık...
Ama ne yazık ki ciddiye alınmadık.
Beni en çok üzen ve endişelendiren durum, bu ilişkiye destek veren grubun 12-16 yaş arası küçük kardeşlerimizden oluşması. Yeşim karakterinin, eniştesine olan saplantılı aşkını hayranlıkla izliyor ve alkışlıyorlar. Onlara göre Yeşim, aşkı için savaşıyor...
Aşk kavramı farklı bir boyuta taşındı. Doğruluk, dürüstlük, fedakarlık artık 'eziklik' olarak görülürken; yalan söylemek, insanların hayatına bencilce saldırmak, çirkin oyunlar oynamak, karnındaki bebeği zerre kadar gibi durumlar 'Helal be, aşkı için mücadele ediyor' şeklinde değerlendiriliyor.
Ayrıca Zümrüt ve Necip evli olduğundan dolayı doğal olarak Yeşim ile Çınar üvey kardeş olmuyorlar mı?
Biz, senaristlere sesimizi duyuramadık. Belki siz sesimizi duyurmayı başarırsınız. Saygılar..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA