Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İzleyiciyi dinleyen kazanır

Okurumuz Hakan Aydemir, televizyon sektöründe izleyici talep ve gereksinimlerinin dikkate alınması konusunda gösterdiğimiz hassasiyetin altını daha kalın çizgilerle çizmiş:
"Sayın Aytuğ, son zamanlarda, televizyonlarda yayınlanan pek çok dizi yayından kalktı. Siz haklı olarak, yayından kalkan dizilere üzüldüğünüzü, çünkü birçok emekçinin bu sektörden ekmek yediğini belirttiniz.
Bu konuda size hak vermemek elde değil. Ancak bunda acaba dizi yapımcılarının, senaristlerin ve yönetmenlerin kabahati daha büyük değil mi?
Örnek olarak; ben size birkaç kez Geniş Aile dizisi ile ilgili yazı yazmıştım; siz de teveccüh gösterip yayınlamıştınız. En son 02.07.2011 tarihli köşenizde 'Geniş Aile'nin formsuzluğu' başlığı ile yayınladığınız yazımda 'Geniş Aile, sezon finali yaptı ancak bana göre izleyicilerin gönlünde FİNAL bölümü ile sona erdi" demiştim. Hatta siz de yazınızda bu yorumu biraz ağır bulduğunuzu belirtmiştiniz.
Şimdi geldiğimiz noktada, ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı. Dizi sezona başladı, günüyle oynadılar, saatiyle oynadılar ama başaramadılar.
İşte burada şunu iyi anlamak lazım: Yüksel Aytuğ gibi kaliteli TV eleştirmeninin köşesinde çıkan izleyici yorumlarını dikkate alarak, yazılan şikayetleri değerlendirerek dizilerin daha uzun süre yaşamasına olanak verebilirler. Geniş Aile gibi hakikaten ilk başta çok sevilen ve çok uzun soluklu olacağı düşünülen bir dizi niye bu hale geldi?
Bu soruyu da yapımcı, yönetmen ve senaristler kendilerine sorsunlar. 'Nasıl olsa dizi tuttu ne yaparsak izleniyor' mantığı ile bir yere varılamaz. Yapımcılara naçizane tavsiyem, yazılanları ciddiye almaları. Dizilerine bu şekilde yön verirlerse, daha uzun süre izleyici ile buluşurlar. Saygı ve sevgilerimle..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA