Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kutuplarda ne işiniz var?

Kuzey Güney, en hızlı başlangıcı yapan ama yıldızı en çabuk sönen dizi olarak Türk televizyon tarihine geçmek üzere...
Hatırlayın; dizinin ilk bölümünün ardından kimse Kuzey Güney'den başka bir şey konuşmuyordu.
Ama görünen o ki, bir diziyi kurtarmak için sadece yakışıklı bir oyuncu yetmiyor. İzleyici kendini dizinin içine alacak öyküyü bulamadığı zaman, yeni alternatifler aramaya başlıyor. Dizinin kadın izleyicileri haftalardır yumruk sallayan, ağzı burnu patlayan Kıvanç'ı izlemekten yoruldu.
Bir diziye kadını çekmek için belli ki yakışıklı adamın sürekli tişörtünü çıkarması yetmiyor. Çünkü kadın izleyici her zaman aşk, tutku, entrika bekler.
Dizide Ünal Silver'i öldürdüler. Eleştirilen Öykü Karayel'in rolünü azalttılar.
Merve Boluğur ve Hale Soygazi'nin kadroya dahil edilmesi ise kötü gidişe müdahale etme kaygısının açık bir ifadesi. Ama dizinin tek derdi oyuncuları değil. Hikaye uzun zamandır olduğu yerde sayıyor. Bir de dizide seyirciye sempatik gelecek kadın karakter neredeyse yok. Banu parasıyla her şeyi elde edebileceğini sanıyor. Cemre her iki kardeşe birden göz kırpan, bu arada Barış'a da mavi boncuk dağıtan, kimyası bozuk, kleptoman özellikler taşıyan soğuk nevalenin teki. Simay, hayatını 'yırtmak' üzerine kurmuş, etrafındaki her şeyi 'yararlanacak birer madde' gibi gören, menfaatperest bir genç kız. Cemre'nin annesi de hayatını ihtirasları üzerine kurmuş, kızını 'proje' olarak gören, içten pazarlıklı bir kadın tipi.
Unutulmamalı ki; ekran karşısındaki kadınlar kendilerine 'model' ya da 'özdeş' ararlar. Bu karakterlerin hiçbirini kendilerine yakın bulamıyorlar. Kuzey ve babası dışındaki erkek karakterlerin ise tamamı zengin olmak, kariyer edinmek ve buna tek başlarına sahip olmak gibi bir derde düşmüş zavallılardan oluşuyor.
Bu konuda Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin örnek alınmasında fayda var.
Hasibe Nine'den Minik Osman'a kadar, ekran başındaki herkesin empati kurabildiği bir karakter çeşitliliği mevcut.
Üstelik hepsi 'gri' tonlarında. Carolin dışında 'köşeli' bir karakter yok.
Sanırım, Kuzey Güney'in tek sorunu 'kutuplarda' dolaşıyor olması!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA