Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bize bu otomobil yakışır

Görünen o ki, çok yakında yüzde 100 yerli üretim bir otomobilimiz olacak. Hem Türk halkının alışkanlık ve beklentilerinden bu köşe sayesinde haberdar olan bir yazar, hem de yıllardır otomobil sevdasını hobiye dönüştürmüş biri olarak benim de projeye katkım olsun istedim.
Ve sıradan Türk vatandaşının nasıl bir otomobil arzuladığını dile getirip çorbaya bir çimdik tuz ekmeye karar verdim. İşte yüzde 100 yerli otomobilde olması gerekenler:
HAYDAR MEKANİZMASI: Bir düğmeye basıldığında vites topuzu, beyzbol sopasına dönüşebilmeli. Yol verme tartışmalarında çok lazım oluyor. (!)
MENDİLCİ VE SİLİCİ SAVAR: Her kırımızı ışıkta camınıza yapışan dilenci, mendilci ve cam silicileri uzaklaştırmak için cam suyu fışkırtıcıları, hedefe dönüp biber gazı sıksa mı acaba? Yok yahu, çok Hitler'vari oldu. En iyisi enfiye sıksınlar...

KÖPRÜDEN BELEŞ GEÇMEK İÇİN
DİJİTAL SLOGAN YAZICI:
Arka plakanın yanında dijital tabela bulunsun. 'Maşallah, Allah Korusun', 'Babam Sağolsun', 'Biz Ne Tavşanlar Gördük' (Kaplumbağa Vosvos'lar için), 'Kamyonum Çeker 10 Ton, Gönlüm Çeker Paris Hilton' gibi sloganlar, Atatürk imzası, Kanuni tuğrası gibi semboller isteğe bağlı olarak bu ekrana yansıtılsın.
DÖNER PLAKA: Köprü ve paralı otoyollardan beleş geçmek için arka plaka, gerektiği hallerde içeri dönsün.
DAMARDAN TUZLAMA KİTİ: Trafik çevirmesine yaklaşan alkollü sürücüleri ayıltmak için direksiyondaki hava yastığının içinde işkembe çorbası bulunsun. Gerektiğinde pipetle çekilsin, afiyetle içilsin.
SELF TUZLAMA OTOMATI: Kar yağdığında yolları tuzlamaya üşenen belediyeler göz önüne alınarak, çamurlukların içine kumanda ile çalışan tuzluklar yerleştirilsin.

MODAYA DÜŞKÜN HANIMLARA
MANGAL SENSÖRÜ:
Deniz kıyısına yaklaşıldığında ya da ormanlık alana girildiğinde otomatik olarak bagajdan mangal çıksın. Bujiler kömürü ateşlesin, fan motoru yelpaze görevi üstlensin, karter ızgarayı yağlasın, CD şarjörü ise müzik setine Ferdi Tayfur albümü sürsün... Alem bitiminde radyatörde çay demlenebilsin...
KOKOŞ DONANIMI: Modaya meraklı hanım sürücüler için geri görüş kamerasında Fashion TV yayınlansın. Rahat makyaj yapılabilmesi için dikiz ve yan aynaların kenarında küçük ampuller bulunsun. Hava yastıklarının kenarı işlemeli ve kırlent şeklinde olsun.
KAZA UYARI ALARMI: Kaza sonrasında bazı otomobillerde olduğu gibi otomatik ambulans çağıran sisteme gerek yok. Onun yerine, gönüllülerin girişeceği kurtarma rezaletini önlemek için "Allah'ını seven dokunmasın" uyarısı yayınlansın.
TİTRE VE KENDİNE GEL İKAZI: Bizim sürücü ve yolcular için emniyet kemeri ikaz sesi yeterli olmuyor. Zaten kemer tokasını da arkadan dolandırıp yuvasına takıyorlar. En iyisi kemer takılmadığında koltuğa şöyle 25-30 wolt elektrik verilsin!
KONUŞAN RUH-SAT: Trafik memuru tarafından açıldığında "Sen benim kim olduğumu biliyor musun?" diyen ruhsat kapları, opsiyonel donanım içinde yer alsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA