Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dizi dizi fanatikler

Futbol fanatizmi dizilere de fena halde sirayet etti. Senaristler, yönetmenler ve yapımcılar; tuttukları takımların reklamını, dizi karakterleri üzerinden yapmakta hiçbir sakınca görmüyorlar.
Peki, her biri ticari kuruluş olan ve borsada işlem gören futbol kulüplerinin bu vesile ile 'gizli reklamlarının yapılması' hukuki bir ihlal yaratmıyor mu? Ben bilmem, RTÜK bilir!

BEŞİKTAŞLI HALUK
Gelelim dizi dizi fanatiklere:
Birol Güven yıllardır Beşiktaş sevgisini Çocuklar Duymasın'daki Haluk ve Havuç karakterleri ile dışa vurdu. Hatta iki hafta önce Haluk, Çarşı tribünlerinde 'Seni seviyorum Meltem' yazılı pankart açtırıp eşine 14 Şubat sürprizi yapmaya bile çalıştı.
Dizinin çay ocağı ahalisi ise Sivasspor taraftarı...
Birol Güven bir ara Denizlili aile için gelen tepkileri de Denizlispor övgüleri ile bertaraf etmişti.
Show TV'nin gençlik dizisi Pis Yedili'nin, sarı saçlarında kırmızı meç bulunan karakterinin ismi Cimbom... Ama dizi karakterleri arasında en fanatiği, atv'nin Uçurum dizisindeki taksi şoförü, koyu Fenerbahçe taraftarı Adem... Karakterin evi de çalıştığı taksi de Fenerbahçe sembolleri ile bezeli. (Evinde ağırladığı Moldovalı Eva'ya bile gelir gelmez FB forması giydirdi!)
Söz dizilerin fanatiklerinden açılır da Behzat Ç.'nin adı geçmez mi? Başkomiserimiz en koyusundan Gençlerbirliği taraftarı. Hatta dizinin eski bölümlerinden birinde tüm ekibi Gençler tribününde tezahürat yaparken izlemiştik. Ama ekipte biri var ki, ezeli rekabet sürdürüyor. Komiser Harun bir Ankaragücü fanatiği... Son bölümde Behzat ile atışmışlardı. Biri "Ölümüne play-off" derken, diğeri "Pes etmek yok Ankaragücü" diye bağırıyordu.

REYTİNGE ETKİSİ
Peki, bir dizinin içine kulüp fanatiği karakterler yerleştirmek reyting açısından ne derece doğru?
Malum; o takımı tutmayanların sayısı, diğer takımları tutanların toplamından her zaman daha azdır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA