Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Başa örülen çoraplar

Çağatay Ulusoy, yani Feriha'nın Emir'i; geçen hafta kamuoyundan büyük takdir gördü.
Kadına şiddet temalı bir kampanyada çorap tasarlayarak, taşın altına elini koyduğunu gösterdi.
Ama gelin görün ki; aynı Çağatay Ulusoy'u geçen hafta Adını Feriha Koydum dizisinin izleyicileri, Feriha'ya tokat atarken izlediler. Tabii ki dizi karakterleriyle gerçek karakterleri birbirinden ayırmak gerekir. Emir'e yazılan rol için Çağatay'ı suçlamak olmaz. Ama eğer Çağatay bu sahnede oynamayı reddetseydi, eminim binlerce çorap tasarlamaktan çok daha etkin bir kampanyanın altına imza atmış olurdu.
Ama ne yapsın? Ekmek parası işte...

FERİHA'YA YAPILIR MI?
Gelelim Feriha'nın tokat yemesine...
Zaten bu kızcağız dizinin en başından beri önüne gelenden şiddet görüyor. Bir babası dövüyor, bir ağabeyi, bir komşusu... Hatta geçen hafta kızcağızı zehirlemeye bile kalktılar.
Peki Emir, şiddet mağduru olduğunu çok iyi bildiği ve sözde büyük sevgi beslediği sevgilisine nasıl tokat atabildi ki? Diziyi izleyen genç kızlar ve erkekler bu sahneden şöyle tehlikeli bir mesaj süzmezler mi? "Emir bile Feriha'yı dövebiliyorsa, her kadının dayak yemesi son derece doğaldır..."

TOPRAĞIN ALTINDAKİLER
Ne yazık ki üçüncü sayfaların kadın cinayeti haberleriyle dolup taştığı şu günlerde, pek çok 'dizi kadını'; erkek karakterlerden dayak yedikten sonra onları affedip mutlu mesut hayatına devam ediyor.
Peki şu anda toprağın iki metre altında yatan pek çok kadının, "Erkektir, döver de sever de" deyip kocasını ya da sevgilisini hemen affedenler olduğunu biliyor musunuz?
Sevgili Çağatay kardeşim çorap örmeye devam edebilir. Ama dizilerdeki bu 'umursamazlık' devam ettiği sürece bu toplumun başına daha çoook çorap örülecek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA