Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Vadi usulü müzakere

Polat Alemdar, bir süredir Kuzey Irak'ta Kürt sorununa çözüm arayışı içindeydi. Şahmeran'ı (Gerçek hayattaki Murat Karayılan'ın dizideki karşılığı) masaya oturtmak ve sorunları müzakere etmek için pek çok badire atlattı.
Hatta Şahmeran'ın masadaki tek yetkili olabilmesi için İmralı'ya avukat gönderip icazet bile aldırdı.
Doğrusu, terör örgütüne her daim en sert tepkiyi gösteren, müzakere kelimesini ağzına bile almayan Polat'ın bu tutumu çok yadırganmıştı. Hatta dizide görüşmenin ses kayıtlarının basına sızmasıyla, kahvehanedeki vatandaş bile tepki gösterip "Güvendiğimiz dağlara kar yağdı, Polat bile bunu yaparsa..." diyerek isyan etti.
Sonunda beklenen görüşme gerçekleşti. Ve Polat, ekibinin de yardımıyla Kuzey Irak'ta Şahmeran'ı paketleyip kaçırdı.
Dizinin son bölümünün son sahnesinde, Polat elinde ucu ilmekli iple Şahmeran'ı infaz etmeye hazırlanıyordu. Eee, Vadi usulü 'müzakere'den de bundan başkası beklenmezdi zaten!

NE İŞE YARAR?
Bu arada pek çok izleyici gibi, ben de Polat ve ekibinin Kuzey Irak'ta sürekli keçiboynuzu yediğini fark ettim. Çiçeği burnunda damat Memati'yi anlıyorum da, diğerlerine fazla gelmesin?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA