Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İnce Survivor taktikleri

Yıllardır fanatik bir Survivor seyircisiyim. Daha Türkiye'de başlamadan önce yabancı kanallardan izlerdim. Bu nedenle, yarışma hakkında engin bir tecrübe sahibi olduğumu söyleyebilirim. Eh madem durup dururken kendimi 'Survivor uzmanı' ilan ettim, o zaman ahkam da keseyim bari...
Malum geyiği bilirsiniz; bir zamanlar anketlerin, röportajların vazgeçilmez sorusuydu: 'Issız bir adaya düşecek olsanız, yanınıza alacağınız üç şey ne olurdu?' Survivor'ın ardından yanıtım kesinleşti: "Acun, kameraman ve sesçi..." Ondan sonra gelsin paralar, kurtulsun hayatlar...
Diyeceğim o ki; insan Survivor'a katılmakla sadece hayatta kalma tekniklerini öğrenmiyor; insanın hayatı gerçekten de kurtuluyor.
Survivor'da tanınıp da oyunculuk, sunuculuk işleri kapan pek çok insan var. Bir de mevcut şöhretini cilalayanlar... Alın size en son örnek: Nihat Altınkaya'ya dizi yapımcılarından teklif yağıyormuş. Eminim Hasan, Anıl ve Almeda'nın da önüne parlak kariyer olanakları serilecektir.

BAŞARININ PÜF NOKTALARI
Hazır topa çift ayak dalmışken, Survivor'da uzun süre elenmeden kalıp şöhret merdivenlerini hızla tırmanmanın püf noktalarını da anlatayım ki, yeni yarışmacıların hayır dualarını alayım:
1- Yarışmaya mümkünse Gönüllüler takımıyla katılın. Halk, SMS oylamasında genellikle Gönüllüler'i, Ünlüler'e tercih ediyor. Anıl'ın önce Sibel Tüzün'ü, sonra Alp Kırşan'ı, Cevher'in de Mustafa Topaloğlu'nu SMS marifetiyle adadan gönderdiğini unutmayın. Ayrıca Hasan eğer Ünlüler takımı üyesi olarak yarışmaya katılsaydı, bu kadar sempati toplayabilir miydi?
2- Sıra dışı olmak şart... Mutlaka güçlü bir yönünüzü parlatın. Halk neşeli, uçuk kaçık tipleri seviyor. Belki finale kalamıyorlar ama yarışma sonrası iş kapıları hep onlara açılıyor.
3- Şartlar ne olursa olsun mızmızlık etmeyin. Olabildiğince güçlü görünmeye çalışın. Halk ekranda 'savaşçı' görmek istiyor. Zira kendisi de günlük hayatında bir Survivor olduğuna inanıyor. Düşük maaşıyla ev geçindirmeye uğraşırken, müdüründen ha bire fırça yerken, kendini özdeşleştireceği bir kahramanın peşine takılmak istiyor. Mümkünse o kahraman siz olun.

YA GÜLDÜR YA AĞLAT
4- Bir gözünüz mutlaka kameramanlarda olsun. Kamerayı gördüğünüz anda şova girişin. Hiçbir özel yeteneğiniz yoksa, barakayı tamir ediyormuş, tabakları yıkıyormuş, balık avlıyormuş gibi yapın ki; seyirci sizin gerçek bir Survivor olduğunuza inansın.
5- Fedakarlık ve jestlerinizi mutlaka kamera önünde yapın. Aksi halde asla SMS'e dönüşmez!
6- Açıkça bir grubun üyesi olmayın, ittifak kurmayın. Zira matematik olarak mutlaka azınlıkta kalacaksınız. Diğerlerinin ilk işi de bu grubu dağıtmak olacaktır. Ama bir köşede oturup durmaya da kalkmayın. Kulis yapacaksanız, kumda yürüyüp iz bırakmayın. Unutmayın, bizim halkımız dedikoduyu sever ama dedikoducuyu sevmez.
7- Ya güldürün, ya ağlatın. Ya ezin, ya da ezilin. Çünkü bizim millet, başkasına prim vermez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA