Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Evlat uğruna can bile verilir

İnsan, evladının mutlu olması için ne yapmaz ki?
Bunun en çarpıcı örneklerini, atv'nin yeni şaka programı Annemler Seni Çok Sevecek'te yaz boyunca izleyeceğiz.
İlk bölümde, kızlarının mürüvvetini görmek isteyen aile, Survivor'ın çılgın ve sakar yarışmacısı Taner'e tahammül edebilmek uğruna sabır taşına döndü. İkinci hafta aileyi canından bezdirmek görevi(!) bu kez İlhan Mansız'a düştü.

HEPSİ GERÇEK
İlk bölümleri izleyenler, ailenin şakadan haberli bulunduğunu, tüm olan bitenin danışıklı dövüşten ibaret olduğunu sanabilir. Ama bizzat olayın içinde bulunan biri olarak kesinlikle söylüyorum ki; izledikleriniz aynen gerçekleşiyor. Aile, sırf kızları "Ben bu adamı seviyorum, evleneceğim" dediği için damat adayının tüm rezilliklerine, tahammül sınırlarını zorlayarak hoşgörü gösteriyor.
Aslında bu yarışma bir televizyon şovu olmanın ötesinde; anne-baba yüreğinin ne kadar geniş, ne denli yüce, fedakar ve hoşgörülü olduğunu kanıtlayan bir sosyal laboratuvar çalışması.
Eğer anne-baba iseniz, bugüne kadar evlatlarınız için yaptığınız fedakarlıkları, katlandığınız zorlukları bir anımsayın.
Nasıl? Hiç de ekrandaki anne- babaların altında kalmıyorsunuz değil mi?
İşte programdaki her şakanın ardından anne-babalara 'Yılın En Fedakar Ebeveyni' ödülü verilmesi, bundandır.

FEDAKAR BABALAR
Benim babam; ağabeylerim gibi her sınıfı başka şehirde okumayayım, sağlam eğitim alayım diye çok sevdiği hakimlik mesleğini bırakıp İstanbul'da avukatlık yapmaya başladı. Zira sonu gelmez tayinler aileyi bir şehirden diğerine savurup duruyordu.
Bugün ne yapıyorsam, 82 yaşındaki fedakar babama duyduğum minnetin en azından bir kısmını ödeyebilmek içindir.
Başta canım babacığım olmak üzere tüm fedakar babaların Babalar Günü kutlu olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA