Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kitap yaprakl arından ev yapmak

Önceki gece atv ekranları karşısındaki herkesin kalbi Zeynep Tataş Sak ile beraber çarptı. Tüm Türkiye, Kim Milyoner Olmak İster? yarışmacısı Zeynep Hanım'ın başarılı olması için dua etti.
Zeynep Hanım; evlere gündelik temizliğe giderek hayatını kazanıyordu. Kocası ise hamallık yapıyordu. Çift, son derece zorlu şartlara aldırmadan beş çocuklarını okutmuş, bazılarını evlendirmiş, üç torun sahibi olmuştu. Yarışmaya kız kardeşi Leyla ile beraber katılan Tataş, ilkokul mezunuydu. Ama okumak, bilgi edinmek ve kültürünü artırmak onun için önü alınamaz bir tutkuydu.

YAŞAM REHBERİ GİBİ
Tataş'ın bütün ümidi başını sokabilecek bir ev sahibi olabilmekti. Bunun için yakınlarından, güvendiği kişilerden aldığı borçlarla hayalini gerçekleştirmeye çalışıyordu. Yarışmaya yakınlarının girişimi ve yüreklendirmesiyle katılmıştı. Hedefi 60 bin lira kazanmaktı. Böylece aldığı borçları ödeyecek, refaha erecekti.
Tataş'ın açık sözlülüğü, samimiyeti ve kendine güveni stüdyodakileri ve ekran başındakileri olduğu kadar sunucu Kenan Işık'ı da etkiledi. Yarışma başladığı andan itibaren Tataş'ın hedeflediği paraya ulaşabilmesi için adeta görünmez bir gönül seferberliği başlatıldı. Ve Zeynep Tataş Sak, son derece maceralı bir yarışmanın sonunda, büyük alkışlar arasında, 60 bin liralık soruyu bildi. Aslında son sorunun cevabı hakkında en küçük bir bilgisi olmamasına rağmen, Yüce Yaradan da bu şahane kadına, harika anneye gönlünden geçeni vermeyi uygun görmüştü anlaşılan...
Son derece iddialı görünen yarışmacıların daha ilk sorularda elendiği bir bilgi yarışmasında; ilkokul mezunu bir gündelikçi hanımın 60 bin lira kazanması önemliydi. Evet önemliydi, çünkü bilginin insan hayatında nasıl kader değiştirdiğini, nasıl her yaraya merhem olduğunu, bilgi açlığının mide açlığını bastırdığı anların, insana nasıl refah olarak geri döndüğünü anlatması açısından, Adanalı Zeynep Hanım'ın öyküsü bir yaşam rehberiydi.
Sunucu Kenan Işık, hepimizin merak ettiği soruyu Zeynep Hanım'a sordu: "Peki bunca bilgiyi nasıl edindiniz?" Zeynep Hanım yanıtladı: "Allah patronumdan razı olsun. Tatile çıktığında kütüphanesindeki kitapları alıp okuyorum. Sonra yerine bırakıp yenisini alıyorum. Oradan öğrendim bu bilgileri..."
Kitap yapraklarından ev yapılır mı? Adanalı gündelikçi Zeynep yaptı!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA