Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Taklitten kimse sakınmıyor

Yıllar öncesinin gazete ilanlarında, tanıtılan ürünün altında "Taklitlerinden sakınınız" ibaresi yer alırdı. Şov dünyası ise neredeyse "Asıllarından sakınınız" noktasına geldi...
Geçen sezon Saba Tümer'in programındaki taklitleriyle neşe saçan Fehmi Dalsaldı'nın yerini bu yıl bir başka taklit ustası Sefa Doğanay aldı. Yetenek Sizsiniz birincisi Doğanay, Saba Tümer'in ilk programında Bülent Ersoy taklidiyle ekrana geldi. Ümit Besen'in konuk olması nedeniyle gazino/taverna dekoruyla izleyicisine hitap eden programda Ümit Besen, çakma Bülent Ersoy karşısında zor anlar yaşadı.

DOĞAÇLAMA EKSİĞİ
Sefa Doğanay, zamanında bu köşeden çokça övgü almıştı. Ama ilk program olmasının heyecanından mıdır nedir, Sefa'yı bu kez eskisi kadar başarılı bulmadım. 'Doğaçlama' tarafı biraz eksikti. Bu program için kendine bir metin yazarı bulsa çok daha iyi olacak gibi çünkü bir hayli espri sıkıntısı çekti.
Dikkatimi çeken bir başka nokta ise taklitçiliğin giderek prim yapması. Eskiden "Taklitler asıllarını yaşatır" denirdi. Şimdi neredeyse asılları, taklitlerini yaşatır oldu. Benzemez Kimse Sana ile zirve yapan taklit şovlar nedeniyle artık 'çakmaları' yüzünden gerçekleri ekran fırsatı bulamaz hale geldi.
Türkiye bir taklit cenneti. (Ya da cehennemi) Timsahlı tişörtünden en fiyakalı çantasına kadar hemen her şeyi taklit etmekte ustalaştık. Fransız firmalarının bizim semt pazarlarında çektiği zulüm ve işkenceyi, şimdilerde ünlü sanatçılar ekran başında çekmek zorunda kalıyor!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA