Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ev alma hayvansever al!

Bizim köşe, zaman zaman mahallenin tam ortasına kurulmuş bir duyuru panosu işlevi görüyor. Bu seferki duyurumuz hayvan haklarıyla ilgili... Yürürlüğe girmek üzere olan ve toplumun her kesiminde çok tartışılan 5199 sayılı yasa, hayvanseverleri ayağa kaldırmış durumda. Bu konuda köşemize ulaşan onlarca mesaj arasından Burak Tekin'in mektubunu seçtim.
Sebebi, satır arasına sıkışmış ama benim için büyük anlam ifade eden 'Evimi tutarken artık çevredeki insanları tanımanın en iyi yolunun, o çevredeki sokak hayvanlarının durumuna bakmak olduğunu düşünüyorum' cümlesi... İşte, okurumuzun hem hassasiyet hem de uyarı içeren mesajı:

YENİ YASA ENDİŞE VERİYOR!
"Merhaba, dikkatinizi çok önemli bir konuya çekmek istiyorum. Türkiye'nin olmazsa olmazı olan sokak hayvanları, şu an büyük bir tehlike altında.
Ben Beşiktaş sakini olarak, her gün sokak hayvanlarının nasıl korunduğuna tanık oluyorum. Abbasağa Parkı çevresinde yasayan sokak hayvanları çok mutlular. Her gün mamalarını, sularını ve yuvalarını görerek işime gidiyorum. Bu mahalleyi çok seviyorum, çünkü evimi tutarken bile artık çevredeki insanları tanımanın en iyi yolunun, o çevredeki sokak hayvanlarının ne durumda olduklarına bakmak olduğuna inanıyorum.
Sokaktaki hayvanlara böyle incelikle yaklaşan insanları gördükçe, gerçekten huzurlu hissediyorum.
Size ulaşma sebebim ise yakın bir zamanda duyduğum ve beni çok üzen bir haber oldu. 5199 numaralı yasa gereği sokak hayvanlarının toplatılması ve şehirden uzakta ormanlara atılması amaçlanıyor. Bu durum, hayvanların katledilmesine yol açacak. 5199 no'lu yasanın yürürlüğe girmesine çok az bir zaman kaldı ve bu durumdan dolayı endişe duyuyorum. Çevremdeki insanlara ve sosyal medyadan elimden geldiğince bu haberi yaymaya ve hayvanseverleri örgütlemeye çalışıyorum ancak yetersiz kalıyorum. Sizden ricam bu konuda bana yardımcı olmanız. Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Sevgiler..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA