Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

En tehlikeli silah

Hıstory Channel takip ettiğim ama diğerleri kadar sevemediğim bir belgesel kanalı.
Zira aşırı milliyetçi, Amerikan çıkarlarını gözü kapalı koruyan, Amerikan tarihini ve milliyetçiliğini empoze etmeye çalışan, dayatmacı bir hali varmış gibi geliyor bana.
Geçen hafta izlediğim bir program da bu görüşümü destekler nitelikteydi. 'Tam 12' adlı programda ülkenin dört bir yanından gelen keskin nişancılar yarışıyordu ama olimpik atıcılık yarışmalarında kullanılan sportif tabanca ve tüfeklerle değil, o bildiğimiz, adam öldürmek için kullanılan ya da askeri envanterde yer alan korkutucu silahlarla ustalıklarını ispat etmeye çalışıyorlardı.
Silahların özellikleri ve keskin nişancılığın nimetleri öyle ballandıra ballandıra anlatılıyordu ki, bir gencin bunu izledikten sonra büyük bir arzuyla en yakındaki silah dükkanına koşması işten bile değildi.
Sonra düşündüm, ABD'de gençler niye üniversiteleri, liseleri basıp, arkadaşlarını kurşuna diziyor diye... Yanıtı, 'en masum' belgesel kanalındaki programın içinde gizliydi!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA