Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bilal'i kim hak ediyor?

Huzur Sokağı dizisindeki Bilal'i kim daha çok hak ediyor? Feyza mı? Şükran mı?
Öncelikle Bilal'den söz etmek gerek. İşinde, gücünde bir taksi şoförü. Eğitimli, yardımsever ve vicdanlı. Geleneklerine bağlı ama modern çağın gerekliliklerinden de haberdar.
Muhafazakâr ama bağnaz değil. Ailesine çok düşkün.
Ne zaman mantığıyla, ne zaman yüreğiyle hareket edeceğinin farkında.
Eh, eli yüzü de düzgün. Bu durumda 'kapanın elinde kalacağı' pek aşikâr...
Şükran, Bilal'in mahalleden sözlüsü... Birlikte büyümüşler, aileleri tanışıyor. Muhafazakâr bir hayat tarzını benimsemiş, tesettüre girmiş.
Bilal, Şükran'ın hayatının ve hayalinin merkezi. Öyle ki, "Sevmek, sevdiğinin sevdiğine ulaşması için onun önünden çekilmektir" diyecek kadar fedakâr. (Bunun fedakârlık olup olmadığı ayrıca tartışılır ya, neyse)

YENİ DÜNYANIN KEŞFİ
Feyza ise sosyal statü olarak üst düzeyde ama ahlaki olarak büyük çöküntüler yaşayan zengin bir ailenin şımartılmış kızı. Ancak Bilal'e duyduğu önü alınamaz ilgi; onu başka bir evreni keşfe çıkartıyor. İçine girdiği, tanımaya çalıştığı yeni hayat, benimsediği yaşam felsefesine ne kadar uzak olsa da, aşkı uğruna yapmayacağı şey yok.
Şükran'ın ihtiyaç duyduğu kanı verecek, hatta sevdiği adamı babasının şerrinden korumak için ondan ayrılmayı göze alacak kadar aşık. Bilal'in durumu ise karışık. Bir yanda kendi hayat görüşüne uygun bulduğu ama 'cazip' bulmadığı bir kadına ve onun ailesine verdiği söz. Diğer tarafta yüreğini kıpır kıpır eden ama her dakika 'ayrı dünyaların insanları olduklarını' hatırlatan bir sevda.

SÖZ YİNE İZLEYİCİDE
Gelelim, en baştaki soruya: Bilal'i; Feyza mı daha çok hak ediyor, Şükran mı?
Hangisi daha aşık, daha fedakâr? En önemlisi, Bilal'i hangisi daha fazla mutlu edebilir?
Ne yalan söyleyeyim, ben işin içinden çıkamadım. Öyleyse iş size düşüyor. Sadece 24 saatiniz var. Perşembe sabahına kadar görüşünüzü bana e-mail ile bildirin, cumartesi günü okur sayfamızda sonucu açıklayalım. Bu arada önemli bir ricam var. Tercihinizin gerekçesini açıklarken ne olur üç kısa cümleyi geçmeyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA