Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Engelliye zulüm

Fotoğrafları çekip bana ulaştıran kişi, Yakından Kumanda'nın sadık okurlarından Dr. B.Tolga Ünsal. Yer: Ankara Esenboğa Havalimanı...
Görme engelliler için harika bir uygulama başlatılmış.
Onların kolayca yönlerini bulabilmeleri için 'kabartma şerit' yapılmış.
Niyet; görme engellilerin bu pütürlü şeridi izleyerek havalimanının yolcu terminaline rahatça girip çıkabilmeleri, yönlerini kolaylıkla bulabilmeleri.
Ancak okurumuz, sarı renkli kabartma yolları takip etmiş. Biri, çıkış kapısını iptal eden TAV reklam panosunda, diğeri ise yol kapama bandında sona eriyormuş. Yani bu şeritleri takip eden görme engellilerin, sonunda yine bir 'engele' çarpmaları kaçınılmaz!
Geçen hafta da Piyalepaşa'da tekerlekli sandalye kullanan engelliler için rampa yapılan üst geçidin inişinin 'merdiven' olduğunu duyurmuştuk.
Avrupalılar boşuna dememişler, "Türk gibi başla, İngiliz gibi bitir" diye...
Başbakan, engelli vatandaşlara müjde üstüne müjde verip onların hayatlarını kolaylaştırmak için çaba harcayadursun; sanki birileri engellilerin 'doğal' engellerini yetersiz bulup önlerine yeni barikatlar kuruyormuş gibi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA