Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Organizasyonun Kral'ı

Yıllardır 'Kral Müzik Ödülleri' adıyla organize edilen yarışmanın bu yıl neden 'Türkiye Müzik Ödülleri' adını aldığını cuma gecesi İstanbul Kongre Merkezi'nde çok daha iyi anladım.
Çünkü gerçekten de bu mükemmel organizasyon, sadece bir müzik kanalının işi olmasının ötesine geçmiş, tüm Türkiye'yi kucaklayan ve temsil eden bir kaliteye bürünmüştü.
Her şeyden önce Gezegen Mehmet başta olmak üzere bu harika işe imza atan ekibi yürekten kutluyorum. Bu geceyi 'örnek' kılmak adına hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Doğuş Grubu'na da, yıllardır övmek için ödül töreni arayan naçiz bir gazeteci olarak teşekkür ediyorum.

MİHENK TAŞI OLDU
Geçen yıl da bu organizasyondan övgü ile söz etmiştim. Ama ne yalan söyleyeyim, bu yıl içimde bir tedirginlik vardı.
'Ya geçen yıl yükselttikleri çıtanın üstünden değil de, altından geçmeye kalkarlarsa' diye...
Tam tersi, onlar çıtayı biraz daha üste koyup üzerinden aşıverdiler.
Umarım bundan sonra yapılacak ödül organizasyonları, mihenk taşı olarak kendilerine Türkiye Müzik Ödülleri'ni kriter alırlar.
Sunum, son derece mütevazı ama şıktı. Sunucuların, organizasyonun önüne geçmelerini engellemek ve trafiği hızlandırmak adına, 'dış ses' tercih edilmişti. Bu uygulamayı son derece yerinde buldum. İki hareketli videowall ile sahne ikiye ayrılmış; böylece sanatçı, şov grubu ve orkestraların yerlerini almaları için bekleme sürelerine ihtiyaç kalmamıştı. Bana göre töreni dinamik kılan en önemli buluş buydu. '

BİTMESE' DEDİRTTİ
Bu yıl yitirdiğimiz sanatçıların anıldığı bölüm ise tek kelime ile mükemmeldi.
Yenilerin, eskileri şarkıları ile andığı bu bölüm hiç bitmesin istedim.
Adaylara da, kazananlara da hiç itirazım yok.
İçlerinde "Bu da olur muydu?" dediğim kimse yoktu. Bana göre bu yılın en başarılı albümüne imza atan Göksel'in törenden ödülsüz ayrılmaması ise beni ayrıca mutlu etti.
Kadı kızına kusur yakıştırmaya gelince: Nilüfer dışında canlı performans sergileyen yoktu. Gönül, Türkiye'nin en başarılı müzik sanatçılarının ödüllendirildiği gecede 'playback' değil, 'canlı performans' görmek istiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA