Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sinan fazla mı hafif?

Gürkan Uygun'un oyunculuğunu çok beğenirim. Yıllarca ekranda sadece 'Memati' olarak kalmasını da kendi adına oyunculuğuna konulmuş bir 'ipotek' olarak görmüş, "Keşke prangasından kurtulsa" diye düşündüğüm çok olmuştur.
Gürkan önce Çanakkale filmi, ardından Muhteşem Yüzyıl'daki 'Mimar Sinan' rolüyle üzerindeki Memati boyasını çitilemeye çalıştı.
Filmde bunu başardığını söyleyebilirim ama Muhteşem Yüzyıl'daki 'Sinan' rolü sanki üzerinde biraz eğreti durdu. Memati'nin oyunculuğunda değil de, sanki yazılan karakterde bir 'hafiflik' varmış hissine kapıldım. Bana göre gelmiş geçmiş en büyük mimar olan, dünyanın saygısını kazanmış Osmanlı'nın bu efsane şahsiyetinde biraz daha 'ağırlık' ve 'vakur' bir tavır görmek isterdim. Ama çizilen Sinan karakterinde ne yazık ki aradığımı bulamadım.
Mimarbaşı ilan edildiği o sahnede saçı başı ağırmış Sinan'ı fazla 'çocuksu' buldum. Kim bilir belki de tarih kitapları bize hep 'Koca Sinan' portresi çizdiği içindir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA