Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dizilerimiz Mısır'ı karıştırdı

ARAP Baharı'nın filizlendiği ilk coğrafyalardan biri olan Mısır'da şimdi de 'Türk dizilerine isyan' başladı.
Dizilerimizin Ortadoğu'da büyük ilgiyle izlenmesi, Mısır'daki televizyon sektörü çalışanlarını endişeye sevk etti.
İş olanaklarının azalmasından kaygı duyan sektör ileri gelenleri, Türk dizilerinin pazar paylarının azaltılması için harekete geçti.
Haberi, köşemizin fahri Ortadoğu temsilcisi sevgili gazeteci ve şair dostum Abir Zaki ulaştırdı.
Ortadoğu'nun etkin haber sitelerinden akhbarnow.com'da yer alan ve daha sonra tüm etkin medya kuruluşlarının bültenlerinde kendine yer bulan haberde; Mısırlı dizi yapımcılarının, Oyuncu Meslek Sendikaları temsilcisine konuyla ilgili şikayette bulundukları ifade edildi.
Mısırlı yapımcılar, kendi ülkelerinde yayınlanan Türk dizilerine kota konulmasını ve sayılarının azaltılmasını talep ederek; bu Türk akımının, Mısır dizilerinin altındaki halıyı çektiğini ve maddi açıdan büyük zarar gördüklerini belirtti.
Bunun üzerine sendikanın yöneticilerinin son toplantılarında bu konunun tartışıldığı ve Mısır kanallarında Türk dizilerinin azaltılması için bir yasa hazırlamak yönünde kanaat oluştuğu ifade edildi.
Sendikalar Temsilcisi Genel Sekreteri Mahmoud Abu Davud ise Mısır'da dizi sektörünün büyük bir istihdam sağladığını ancak yabancı dizilerin sektöre girmesiyle bu olanakların yitirildiğini savundu.
Davud, Mısırlı drama yapımcılarının büyük zarara uğradığını, bu nedenle üreticilere daha çok fırsat sağlamak için 'koruyucu' yasalara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Mısırlı yapımcılar için üzücü ama yıllardır Amerikan ve Latin dizilerine milyonlar akıtan bizler için son derece sevindirici ve gurur verici bir haber değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA