Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bazen özlemek gerekir

Geçen cumartesi günü okur sayfamızda yayınladığımız 'Kimin için tatil?' yazısı büyük ilgi gördü. Tatile belli bir kesimin çıktığını savunan okurumuz, televizyonların yaz tatiline girmesini kıyasıya eleştirmişti.
Füsun İnci adlı okurumuz ise 'Herkesin tatili kendine' başlığını attığı mektubuyla tam tersi bir görüşü savunmuş:
"Sayın Yüksel Aytuğ, 'Kimin İçin Tatil?' başlıklı, bir okurunuzun yorumlarını aktardığınız yazıyla ilgili ben de yorum yapmak istiyorum.
Bir kere sadece üst gelir grubu değil, orta ve alt gelir grubu aileler de bir hafta, en fazla 10 gün tatil yapar. Bunun için televizyonların üç ay tatile girmesi mantıklı değil. Alt gelir grubu ise tatil için köyüne gider, bilemediniz bu sıcakta televizyon izlemez, balkon sefası yapar. Balkona televizyon koyan ailelerin sayısı da sınırlıdır. Benim gibi televizyon bağımlıları bile, yazın en az bir ay televizyondan kurtulmak ister. Sevdiği diziler, programlar tatile girsin de özlesin ister.

KIŞIN BAHANE ÇOK
Kışın televizyon seyretmek için ise bahane fazladır. Hava erken kararır, hava soğuktur, işte yorulup evde televizyonla ferahlamak, dinlenmek istersiniz.
Yazın ise hava güzeldir; dışarı çıkmak ya da balkon sefası yapmak istersiniz. İnsan, 'Bugün şu dizi var, dışarı çıkamam' deme bağımlılığından hiç olmazsa bir-iki ay kurtulmak ister.
Diyeceksiniz ki, "Artık internet var; TV'ye kayıtsız şartsız bağımlılık yok, programları istediğiniz saatte internetten seyredebilirsiniz."
Doğru ama kaç kişi internete düzenli olarak ulaşabiliyor diye düşünmemiz lazım. Ayrıca programı canlı, saatinde ve kanepeye uzanarak seyretmenin keyfi de bir başka.
Televizyonların yazın tatile girmesine gelince... Son birkaç yıldır yapılan yaz dizileri ve programları uygulaması gayet güzel. Yaz programları doğal seleksiyonla elenir; beğenilenler kışa, beğenilmeyenler kısa yaz aşkları gibi hatıralarda kalır. Yani kimsenin vardiyalı ya da mesaili çalışmasına gerek yok.
Kısacası herkes ama herkes yazın tatil moduna girer. Kim İbiza'ya, kimi ucuz devlet kampına, kimi de balkonuna tatile gider. Kafalar ağır dizileri, tartışma programlarını, bilgi-kültür yarışmalarını almaz. Sulu zırtlak yarışma bozuntuları, basit hikayeli diziler de hiç çekilmez.
Muhteşem Yüzyıl'ı, İntikam'ı, Karadayı'yı vs. ararsınız. Bu yüzden tatil yapmak ve özlemek güzeldir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA