Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ekranda bol kepçe dönemi

Geçen hafta Show Ana Haber'de anchor, haberi yapan kişiyi 'Show Haber Gurme Muhabiri' olarak tanıttı. Gurme yazarlarını bilirdim, gurme programı yapanları da... Ama yabancı yayınları da dikkatle takip etmeme rağmen bugüne kadar 'televizyonda gurme muhabirliği' yapan kimseye tanık olmamıştım.
Muhabirimiz, bir otelin restoranına girdi. Şefin mönüsünü, onunla birlikte uyguladı. Özellikle Kayseri'ye özgü gelele kebabı ile kayısı tatlısı; ekran başında oruçlarının son dakikalarını geçirenlere zor anlar yaşattı.

ARTIK ANA HABERDE
Yemek pişirme işi, son yıllarda televizyonun vazgeçilmezleri arasına girdi.
Binbir türlü yemek tarifleri veren programlar, gezi ile beraber yöresel tatları tanıtan belgeseller, gurme yazarlarının sunduğu yemek programları, kadın programlarının içine iliştirilen mutfaklar, köy köy gezip köylünün rızkına ortak olan 'yutucu' arkadaşlar vs. derken; ekran kocaman bir 'gırtlağa' dönüşüverdi ve nihayet yemek pişirme işi ana haber bültenlerine kadar terfi etti.
Yakında aşçı önlüğü ve elinde kepçe ile bir yandan günün haberlerini sunup bir yandan stüdyoda yemek pişiren anchorman'ler görürseniz, şaşırmayın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA