Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Keloglan'a +7 olur mu?

Çocuk kanallarının sayısının hızla artması, aslında genel bir ihtiyacın göstergesi. Anne ve babalar, güvendikleri bir kanal bulup çocuklarını ekranın önüne 'park edince' rahatlıyorlar.
Hem çocukları oyalanıyor, hem kendilerine zaman ayırabiliyorlar. Hatta en iştahsız çocuk bile çizgi film hatırına ağzını açıveriyor.
Yine de televizyona 'çocuk bakıcısı' muamelesi yapmamalı.
Okurumuz Cemil İşler ise TRT Çocuk kanalında rastladığı bir tuhaflıktan söz etmiş: "Merhaba Yüksel Bey, yıllardır yazılarınızı takip ediyorum. İlk kez size yazıyorum. Konu, TRT Çocuk kanalı.
Yakında 2 yaşına basacak bir kız evlat sahibiyim. TRT Çocuk izliyoruz ve son derece başarılı buluyoruz. Özellikle Pepe, Canım Kardeşim gibi yerli yapımların olmasından çok da hoşnuduz.
Fakat Keloğlan çizgi filmi, +7 yaş uyarısı ile başlıyor. Çocuk kanalında +7 yaş programın bulunması mantıksız ve hatta trajikomik değil mi sizce de?
Eğer o kadar korkunç bir çizgi film değilse, +7 olmamalı.
Yok eğer +7 olduğuna pedagoglar ve psikologlar karar verdiyse, bu program bu kanalda yayınlanmamalı. Zira hepimizin evinde kanal gün boyu açık durabiliyor ve çocuklarımız ekran başında uzun süre kalıyorlar. Her dakika elde kumanda tetikte duramayız ki...
7 yaşından küçükleri ekrana kilitledikten sonra birden +7'yi yayınlamamaları gerek. Saygılarımı sunarım."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA