Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

En kırmen'lerin sonu mu?

Bir dönem ekranların ana haber sunucuları 'ak saçları' ile gündemdeydi.
Mehmet Ali Birand, Ali Kırca ve Uğur Dündar aynı anda üç büyük kanalın anchorman'liğini üstleniyordu. Hatta bu köşede 'En kır men hangisi?' mealinde fantezi yazılar döktürdüğümüz bile olmuştu. Ama şimdi bakıyorum da, haber bültenleri gençlere teslim. Mehmet Ali Birand ağabeyimiz vefat etti, Ali Kırca ve Uğur Dündar haber masasından uzaklaştı.

HABERİ ANLATMAK
Aslında yıllardır "Gençlerin önü açılsın, onlara şans verilsin" der dururdum. Yani bu tablodan memnun olmam gerekiyor. Tabii ki, memnunum ama gözüm bazen 'en kır men'leri aramıyor değil. Zira Fatih Portakal dışında ekranda 'anchorman' kalmadığı düşüncesindeyim. Özellikle de gündemin giderek çetrefilli bir hale geldiği bugünlerde haberi 'okumak' yerine 'anlatan', sunuşunu spikerlik yeteneklerine değil de gazetecilik nosyonu üzerine inşa eden sunuculara daha çok ihtiyacımız varmış gibime geliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA