Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yaşasın Noel(!)

Yıllardır ne yapsak, ne etsek Avrupa futbolunun hızına, kalitesine, cazibesine erişemiyoruz. Spor yazarları yıllardır bunun sebeplerini sorgulayıp duruyor. Ben kestirmeden gidip sadece lige verilen arayı işaret edeceğim...
Bizimkiler lig arasında, nereden baksanız üç hafta tatil yaparlar. Daha sonra gelip istim tutmaları bir üç hafta daha sürer. Hatta Aralık ayı, bizdeki yabancı futbolcuların 'sararma' ayıdır. Sarı kart cezalarını ve sakatlıklarını(!) ilk yarının son haftasına denkleştirip Christmas tatiline arkadaşlarından bir hafta önce çıkmak için taktik yaparlar.
Peki elin İngiliz'i ne yapar? Lige ara vermez. 1 Ocak'ta lig maçını oynar, üç gün sonra Kral Kupası'na çıkar. Haftada dört maç oynar, gık'ı bile çıkmaz...
Şimdi gidip bir Hollandalı'ya sorun, 'Avrupa liglerinde en uzun Noel tatili hangi ülkede?' diye, aklının ucuna Avrupa'nın tek Müslüman ülkesi Türkiye'yi getirir mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA