Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sahip çıkmak böyle olur

Cumartesi günleri için okur mektuplarını derlerken her hafta geleceğe dair umudum biraz daha artıyor. Zira bilinçli televizyon tüketicisinin, ekranda izlediğine nasıl sahip çıktığını, haklarını nasıl gözettiğini görmek pek keyifli.
Okurumuz Yılmaz Eşlik'in görüşlerine katılırsınız ya da katılmazsınız ama burada önemli olan, seyircinin izlediği şeye nasıl sahip çıktığını göstermesi. İşte o mektup:
"Ne ilginçtir değil mi, parasıyla izlediğin ekranın senin tercihlerini umursamaması?
Hikaye tam da burada başlıyor sevgili Aytuğ... Her Şey Tadında'ydı aslında; 2010 yılından bu yana ekranda ve seviyesi göklerde olan bir program düşünün. Ortada hiçbir şey yokken, birden 'gurme' olacağını öğreniyorsun kanalın ve formata uymadığından ötürü sonlandırılacağını duyuyorsun izlediğin o programın.
Sunucuları soğukkanlı gibi davransa da şaşkındırlar düştükleri duruma...
Çünkü daha birkaç ay önce ekranda 2014 yılının sözleşmesini imzaladıklarını söylemişlerdi laf arasında izleyicilerine ama geldikleri noktada, hazin bir son beklemektedir onları.

İZLEYİCİ NE İSTİYOR?
Seyircileri ayaklanmış, dört bir koldan bitmemesi için çabalarken, kanal bildiğinden şaşmasın. Sanki o yönetimin maaşı izleyenlerinden gelmiyormuşçasına umursamaz olsunlar.
Özel bir platformun tematik kanalı değil de, sanki ulusal bir kanalın vurdumduymazlığı varolsun içlerinde anlamsızca. Ve gelmesi istenmeyen ama gelen son vuku bulsun; program final yapsın ardından. İzleyicilerin ne istediği, ne düşündüğü ve ne beklediği umursanmadan... İşte bu hikaye, Digitürk tematik kanallarından Türkmax'ın, Türkmax Gurme oluşundaki çetrefilli yolun hikayesi sevgili Yüksel Aytuğ.
Platformda Home TV ve Planet Mutfak gibi yemek kanalları varken, yeni bir yemek kanalı neden yaratılır?
Daha önce Home TV'de denemediler mi sanki Türk işi bir yemek programı? Ben söyleyeyim; denediler ve tutmadı. (Sedef İybar'la Doğal Lezzetler)
Sonra Home TV yayın akışından çıkartıldı ve Türkmax'da yine tekrar bölümleriyle yayınlandı durdu. Elinde böyle bir referans varken, neye güvenerek bir şekilde tutmuş bir kanalı, programlarını feshedip yemek konseptine büründürürsün ki? İzleyecek ve izlediğinin parasını ödeyecek ben iken ve bunu istemiyorken hem de!
Hem hangi yemek kanalında, 'Sağlıklı beslenin' diye yırtınan Mehmet Öz'ün programı yayınlanır ki? Ne yani, hep ot yemekleri mi yapacaksınız? Bu mudur yeni konseptiniz? (Yeni kanalın gazetelerdeki tanıtımında bu programın yer alacağı yazıyor.)

KAYBEDEN KANAL OLDU
Her şeyin özü; Jess Molho, Sena Keçeli, İpek Durkal, Turhan Alyakut ve Eyüp Kemal Sevinç'e büyük bir haksızlık yapıldı. İçerisinde yemek bölümü de olan bir program, izleyicilerinin karşı çıkmasına karşın sonlandırıldı. Kaybeden de; ne bu değerler, ne de biz izleyiciler olduk. Kaybeden yalnızca kanal ve yöneticileri oldu. Şimdi onlara afiyet olsun...
Sizin de Her Şey Tadında'yı severek izlediğinizi biliyorum. Sevgilerimle..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA