Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gülmek garanti

ATA Demirer ile Demet Akbağ'ın açtığı "Eyyvah Eyvah Rehabilitasyon Merkezi" bu yıl da biz "hastalarını" iyileştirdi. Yine iki saat boyunca kahkaha atıp, günlük hayatın hayhuyundan bir güzel arındıktan sonra, aldığımız nefesi kar sayıp, yeniden soluğumuzu tutup, gündemin diplerine daldık. Aslında seri filmlerde yeni gelen hep eskisini aratır. Ama Eyyvah Eyvah her seferinde çıtayı biraz daha üste koymayı başarıyor. Özellikle filmin ilk yarısında öyle bir espri bombardımanı var ki, birine kahkahayı patlatırken hemen ardından gelen ikincisini kaçırıyorsunuz. Bir de ben hayatımda ilk kez bir film galasında perdeye düşen ilk jeneriğin alkışlandığına, daha birinci dakikada fon müziğine tempo tutulduğuna şahit oldum.

SERRA YILMAZ FARKI

Ata ile Özge (Borak) harika bir ikili oldular. Bu uyumları onları gerçek yaşamlarında da mutluluğa taşıdı, ne güzel... Bir de bebekleri vardı ki, tam lokum. Film başlarken jenerikte "Bebek Oyuncu" başlığı altında bu yumurcağın adını görünce dudak bükmüştüm. "Yahu 6 aylık bebeğin ne oyunculuğu olacak?" diye. Film bittiğinde en çok bu düşüncemden dolayı utandım. Adam resmen rol kesiyor yahu!.. Filmin bonus'u ise Cengiz Bozkurt. "Sahtekar Organizatör" rolünü almış. kendisine "butik" bir elbise dikmiş. Bir de Serra Yılmaz'a bayıldım. Filme ayrı bir lezzet, müthiş bir kalite katmıştı. Hele bayırdan aşağı taklalarla yuvarlandığı "dublörsüz" bir sahnesi vardı ki, ağzım bir karış açık kaldı. Elastikiyetinden, vücudundan beklenmeyen atletik hallerinden haberim vardı da bu kadarını beklemiyordum doğrusu. Helal olsun vallahi... Ata bunu hep yapıyor. Kışın ortasında dudağıma "ağıza tat, boğaza feryat" bir Kuzey Ege lezzeti çalıyor. Ondan sonra bekle ki Haziran gelsin... Ahh Altınoluk, Küçükkuyu, Bozcaada, Geyikli, Ezine, Ayvalık, Cunda... Nerdesiniz be ya?

ÇİFT RENKLİ DONDURMA
Bir de Demet Akbağ fenomeni var ki artık ondan söz ederken yeni iltifat kelimesi bulmakta güçlük çekiyorum. İki ay arayla hem Hükümet Kadın hem Firuzan Yenge... Kadın çift renk dondurma gibi. Hem çikolata, hem kaymak... Ancak bu film galalarındaki kaosa bir türlü çare bulamıyoruz. BKM'nin tüm titizliğine, kapı girişindeki tüm ciddi kontrollere rağmen bin kişilik galada yine 3 bin kişinin yarattığı izdiham yaşandı. Bir de tüm salonlardaki kopyalarda yaşanan 5 dakikalık görüntü kesintisi, o müthiş eğlence ve coşkuya sevimsiz bir mola verdirdi. Olsun, varsın onlar da filmin "nazar boncuğu" olsun. Eyyvah Eyvah 3, "Sömestr tatilinde hafta sonu çoluk çocuk ne yapsak?" diyenlere, ailece gönül rahatlığıyla izleyebilecekleri, "ruh yelpazesi" misyonlu, "kahkaha garantili" bir film.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA