Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kurban aramayın

Önceki akşam Kanal D'nin yarışması X Factor Star Işığı'nda 'skandal' olarak nitelenebilecek bir yayıncılık hatası yaşandı. Tabii ki hatalar, insanlar içindir.
Hele televizyon gibi zamana karşı yarışılan, teknoloji ile insan gücünün at başı koştuğu bir mecrada asla hatasız kul olmaz. Ama Kanal D kadar iddialı bir kanalda, X Factor gibi uluslararası prestije sahip bir yarışmada, prime time'ın göbeğinde yarışan bir grubun sesi, şarkı boyunca yayına çıkmıyorsa ve hepsinden önemlisi, bu durum bir canlı yayında değil, banttan yayınlanan bir programda yaşanıyorsa; bunu sadece 'hata' diye geçiştirmek en azından 'mesleğe ihanet' olur.
Aslında 4 Gen grubu son derece başarılıydı. Ama montaj miksinde sadece alt yapı yüklenmiş, solistlerin sesleri unutulmuştu. Performans sonrası jüri üyeleri dört genci öve öve bitiremediler.
Ekran başındakiler ise sadece Tarkan'ın şarkısının melodisini duyabildiler.
Neden sonra hata anlaşıldı ve 4 Gen grubunun gerçek performansı yarışma sonunda tekrar yayınlandı.
Umarım bu hata yüzünden gariban bir montajcının, yönetmen yardımcısının filan ekmeği ile oynamazlar.
Benim tanıdığım Armağan Çağlayan, ekibinden kimseyi kurban vermez ve sorumluluğu tek başına üzerine alarak önümüzdeki haftanın başında hem 4 Gen grubundan, hem de biz seyircilerden özür diler. Zira kaptanı olduğu yarışmanın bandını yayına vermeden önce izlemek, en başta onun görevidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA