Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hatasız kul olmaz

Geçen haftanın en çok konuşulan 'spor hadiselerinden' biriydi. Balıkesirspor-Akhisar Belediyespor maçını canlı yayınlayan Lig TV ekranlarında aniden şu skor belirdi: Galatasaray:1-Fenerbahçe: 2... Herkes şaşkın, Galatasaraylılar ise öfkeliydi. Lig TV'nin telefonları kilitlendi, sosyal medyada son derece sert, hatta hakarete varan yorumlar uçuşmaya başladı.
Peki Balıkesir ile Akhisar oynarken, ekrana Galatasaray-Fenerbahçe ibaresi nasıl yansır? Hemen söyleyeyim, işin 'kötü niyetle' uzaktan yakından ilgisi yok. Bu, tamamen 'teknik' bir aksaklık.
Detayını anlatayım: KJ (karakter jeneratörü) operatörlerinin görevi, ekrandaki yazı ve işaretleri sisteme girmektir. Maç öncesi karakter provası yapılırken herhangi iki takımın ismi yazılarak puntolar (harf büyüklükleri), renkler vs. prova edilir. Sanırım bir unutkanlık sonucu provada girilen isimler canlı yayına yansımış.
Ben de bu köşeyi hazırlayan sayfa sekreteri arkadaşlarıma her zaman tembih ederim; "Aman ha, eski başlıkları ve fotoğrafları prova olarak sayfaya yerleştirmeyin. Unutursanız, dünya âleme rezil oluruz" diye... Çünkü İletişim Fakültesi'nde okurken hocalarımızın bize anlattıkları örnek hep aklımdadır: Dönemin etkin gazetelerinden birinde, Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in yurda dönüş haberi yayınlanacak.
Ama mürettip (dizgici), gündüz baskısındaki bir haberin başlığını değiştirmeyi unutup Cumhurbaşkanı'nın resminin üzerinde bırakıvermiş. Ertesi gün gazetenin birinci sayfasında Cumhurbaşkanı Gürsel'in uçaktan inerken çekilen fotoğrafının üzerinde 'sehven' şu başlık yer almış: 'Hollanda'dan ithal edilen inekler yurda geldi!..'
Diyeceğim o ki, hatalar insanlar içindir. Futbolda bu aralar en çok 'hoşgörüye' ihtiyacımız var. Lütfen her yanlışta kasıt arayıp enseyi karartmayalım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA