Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir güzel yıldönümü

Aşağıdaki mektubu, kendime övgü vesilesi çıkarmak için yayınlamıyorum. Bazen küçücük bir köşe yazısının, okurda nasıl bir etki yarattığını, bir hayata nasıl yön verdiğini anlatmak ve her satırın üzerimize ne kadar büyük bir sorumluluk yüklediğini ifade etmektir amacım.
Mektup, zamanında minicik bir yardımda bulunmaya çalıştığım genç okurum Barış Cangir'den geliyor. Nasıl mutlu oldum, nasıl gurur duydu anlatamam.
"Tarih 6 Şubat 2010 ve beni onore eden, gururumu okşayan bir yazı gördüm gazetenin birinde... Yazıyı kaleme alan, kendime örnek aldığım, 'Eğer ben bu işi yapacaksam, bu insan gibi yapmalıyım' dediğim kişi, idolüm Yüksel Aytuğ'du. Ne kadar güzel bir şey olduğunu düşünebilir misin Yüksel Abi, insanın hayran olduğu kişi tarafından kaleme alınmasının?
O günden bugüne geçen beş sene bana farklı bir yol çizdi hayatımda... Bir gün kendi kendime kaldığımda düşündüm ve dedim ki, 'Barış, eğer sen Yüksel Aytuğ'u örnek alıyorsan, kimseye minnet etmeden, kendi ayakların üstünde durmalı ve kendi emeğinle bu sektöre girmelisin'. Ki medya sektörüne girmek için ne yazık ki günümüzün en kıdemli diploması 'torpile' sahip olmanın gerektiğini bile bile bunu söyledim... İlk iş olarak; o dönem sosyoloji bölümünde okurken, hiç vakit kaybetmeden okulu bırakıp gazeteciliği kazandım ve İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldum. Daha sonrasında bekledim, bekledim, bekledim... Ben televizyonda bir şeyler satan kanallarda çalışamazdım sonuçta. 'Bu sektöre gireyim de nereden girdiğim önemli değil' rahatlığına sahip değildim. Ben Yüksel Aytuğ'u örnek alıyorsam, adımlarımı sağlam atmalı ve kararlı olmalıydım. Ya iyi bir yerde bu işe başlamalı ya da hiç bu işi yapmayıp farklı işlerle uğraşmalıydım.
Şu an bir belediyenin basın işleriyle ilgileniyorum, aynı zamanda düzenlenen kültür-sanat organizasyonlarından sorumluyum ve sunuculuk görevini üstleniyorum. Belediyede çalışırken geçtiğimiz günlerde şans eseri bir insanla tanıştım ve biraz sohbet edince bana kendisinin de çalıştığı özel bir TV kanalında spikerlik yapma teklifinde bulundu. Şu an her şey yolunda gidiyor Yüksel Abi ve eğer örnek olarak seni almasaydım; ne sene ortasında okulumu bırakıp gazetecilik bölümünde okuma cesaretine sahip olabilirdim, ne de çeşitli ürünler satan bir kanaldan teklif gelince o günkü işsizliğin vermiş olduğu ruh halinin de etkisiyle bu teklifi reddedebilecek güveni kendimde bulabilirdim.
Yazılarını bazen okuyabiliyorum, bazen fırsat bulup okuyamıyorum ancak şunu bil ki abi; bu çocuk seni takip ediyor, seni seviyor ve seni hep ama hep örnek alıyor.
İnşallah her şey çok daha güzel olur. Bu yazıyı yazma sebebim de benim için her sene 6 Şubat'ın ayrı bir önemi olması. Heyecanımı paylaşmak istedim. Kendine çok iyi bak abicim, görüşmek üzere..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA