Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

'İyi ki...' dediğim gün

Müzeyyen Senar yatağa düştü düşeli kafamda evirip çevirdiğim, 'İnşallah yazmam' dediğim o malum yazıyı ne yazık ki yazma zamanı geldi... Türk sanat müziğinin bir köklü çınarı daha devrildi.
Yıllar önceydi...
Tarih: 5 Eylül 2006. Müzeyyen Senar, Topkapı Sarayı'nın eteklerinin suya değdiği yerde, Sepetçi Kasrı'nda konser verecekti. Ama aynı gece ATV'nin Çırağan'da yeni sezon tanıtım lansmanı da vardı. Kapıda davetlileri karşılarken, içim içimi yiyordu. Aklımın bir köşesinde hep Müzeyyen Senar konseri vardı. İçimden bir ses 'Ne duruyorsun, koşsana konsere, ölümlü dünya değil mi?' deyiverdi... O sesi dinledim. Usulca kapıdan süzülüp bir taksiye atlayarak kendimi Sepetçi Kasrı'na attım.
Müzeyyen Senar şahane sesi, enfes repertuvarı ve 'efeler efesi' tavrıyla sahnede devleştikçe devleşiyordu. Derken, şarkısının tam orta yerinde, kameraların ışığı kapıya çevrildi. Flaşlar birbiri ardına patlamaya başladı. Bir de baktık ki, Bülent Ersoy geliyor... Müzeyyen Senar, mikrofonunu indirdi, şarkıyı orta yerinde kesti. Çakmak çakmak gözleriyle Bülent Ersoy'a bakarak, konuştu: "Bülent sen hep böyle yapıyorsun. Yapma..."
Bülent Ersoy'un derdi, ustası Müzeyyen Senar'dan rol çalmak değildi elbet. Ama bir şekilde konsere geç kalmış, o hengamede şarkı arasını bekleyememiş, medya da üzerine hücum edince ortaya bu tuhaf durum çıkmıştı. Bülent Ersoy yerine oturmadan, doğrudan sahneye çıktı, Müzeyyen Senar'ın önce elini öptü, sonra boynuna sarıldı ve yanında getirdiği beşibiryerdeyi Senar'ın boynuna asıp gönlünü aldı.
O gece Müzeyyen'i daha önce olmadığı kadar büyük bir keyifle dinledim. Her şarkısının arasında "İyi ki gelmişim" dedim. Bir süre sonra yatağa düşüp bir daha ayağa kalkamayacağı, bunun son konseri olduğu içime doğmuştu sanki...
Eğer ATV'nin lansman gecesinde kalsaydım, bugün bu sütunlarda 'Keşke' ile başlayan cümleler kuruyor olacaktım. Şimdiyse Senar'ın ardından beni 'İyi ki...' ile başlayan cümlelerim avutuyor. Şanslıydım. Meğer o gece orada bulunan 300 davetli arasında bulunmanın, parayla ölçülemeyecek bir 'koleksiyon değeri' varmış...
Mekanın cennet olsun Müzeyyen... Gerçekten de benzemez kimse sana...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA