Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şiddetin daniskası

İnternet üzerinden köşemizin 'Yazara mesaj' bölümüne bırakılan yorum gerçekten de çok çarpıcı. Özellikle Turabi'nin Survivor'daki ağır şiddet içeren sevinç gösterileriyle ilgili bir yazı döşenmeye hazırlanırken, okurumuz benden önce davranmış. Adını belirtmediği için ne yazık ki yazamıyorum. Ama tespit ve yorumları yerli yerinde:

REYTİNG UĞRUNA KAVGA!
"TV 8'in başarı formülünde işin sırrı Acun'da dedik ya... Hemen ilave edelim, bunun etkisi de bir yere kadar.
Nasıl ki, O Ses Türkiye kimi zaman Total'de başa güreşememişti... Yetenek Sizsiniz Türkiye de Poyraz Karayel, Diriliş ve Güzel Köylü gibi dizilere yenik düştü. Dolayısıyla dizilerin ve haberlerin çekişmesinde, şimdilik yarışma ve şovlarla varlık göstermeye çabalayan TV 8'in başarı formülünde, Acun'un varlığına ilaveten çatışmacılık dozunun yüksekliğini de hesaba katmak gerek. Bu noktada TV 8'in en verimli işi olarak Survivor All Star girdi devreye.
Hem de ne giriş... O Hayat Benim'i geçip birincilik koltuğuna oturarak ekrana çıkan Survivor All Star, sosyal medya ölçümlerinde de reyting rekoru kırdı. Böylece TV 8'in ve Acun'un yüz akı oldu. Harika... İşin başarı kısmı tamam ama ya bu başarının kalitesi, izleyiciye etkisi? İşte burada biraz durup düşünmek lazım... Çünkü reyting uğruna şiddet gösterisi ve kavgacılık ön plana çıkıyor, kalite güme gidiyor.
Şampiyonları, finalistleri ve unutulmayan isimleri bir araya toplayarak 'En iyi' çatışmacı çekişmeyi sunmayı hedefleyen Survivor All Star, ilk konsey gecesinden cevherini saçtı ortaya.
Geçen sezonla ilgili değerlendirmeler yaparken maçoluğunu ve sivri dilini kullanmaya başlayan Turabi sayesinde öyle bir sahne yaşattı ki ekran başındakilere, 'Şiddet eleştirisi konusunda Nihat Doğan'a haksızlık mı yapıldı?' sorusunu akıllara düşürdü. Kavşaklı mavşaklı, itli mitli sözlerle laf vurmacılığı, 'Geçmişte gömdüklerimiz gelecekte gömeceklerimizin garantisidir, alayınıza gider' noktasına vardıran Turabi'de cevherlerin bu kadarla sınırlı kalmadığını daha sonra izledik. Ödülün, patates olduğu yarışmada tartıştığı Hakan'ı yenmekle yetinmeyen Turabi, oyundaki galibiyetini 'kelle avcılığı' ile taçlandırdı. Reytingci şovunu rakibine arkadan yaklaşıp 'kafa kesme' hareketiyle doruğa çıkartan ve sözde elinde kesik baş taşıyormuş gibi yapan Turabi'nin daha sonra 'Patates çuvalının kellesini aldık' sözleriyle yarattığı çirkin tabloyu perçinlemesi, Nihat Doğan'ın kadına yönelik şiddeti teşvik edici bulunan mesajı kadar sakıncalı! Daha da vahimi, banttan verilen Survivor All Star'ın bu sahneyi sansürlemek yerine defalarca ekrana taşıması. Kadınların ağız kavgasıyla reytingciliğe katkısını bir yere kadar kabul edelim ama IŞİD misali kelle koparma canlandırmasına göz yumulmasının ne yarışmacılıkla, ne de reyting avcılığıyla bağdaşır bir yanı olmadığı kesin. Acun'la bütünleşen Survivor'ın oyunlarının büyük küçük ayrımı olmadan izlenecek derecede ilgi gördüğünü varsayarsak, buradaki her şeyin örnek teşkil edeceği de aşikâr."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA