Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yer Gök Efe

Pazartesi molası, seçim yorumları vs. derken karambole geldi; ama rötarlı da olsa, izlerken tüylerimi diken diken eden, milli duygularımı şahlandıran, 'İyi ki Türküm, iyi ki bu toprakların evladıyım' dedirten müthiş olayı yazacağım.
Bana göre sadece bu yılın değil, son yılların Cumhuriyet Bayramı törenlerinin en müthiş gösterisiydi.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gururu Solo Türk pilotu Yüzbaşı Yusuf Kurt'un gökyüzünde yaptığı inanılmaz şov, her karesiyle hâlâ zihnimde.
Pilotumuz, hoparlörlerden gösteri alanına yayılan Harmandalı eşliğinde uçağına resmen zeybek oynattı.
Eş durumundan oralara gide gele artık yarı Egeli olduğum için zeybeğin de hayranıyım. (Düğünümde oynayayım diye evde iki gün özel zeybek dersi aldım ama o gecenin heyecanıyla tüm figürleri unutup rezil oldum, o ayrı.) Bana göre erkeğe en yakışan oyundur zeybek. (Hele ki Atam'ın Sarı Zeybek'i, aman aman!) En çok da kolları iki yana açıp elleri kartal pençesine dönüştüren o temel figür. Sanırsınız Ege'nin delikanlılarının her biri ayrı kartal olmuş, gökte süzülmekte.
İşte Yüzbaşı Kurt da uçağına aynısını yaptırdı. Kanat uçları pençe olmuş, bir yükseldi, bir eğildi, bir efelendi, bir diz vurdu... Harmandalı'nın en çok bir savaş uçağına yakışacağını fark edip zeybeğin en halis figürlerini uçuş koreografisine uyarlayarak, ortaya dünyayı hayran bırakacak bir gösteri çıkaran Solo Türk'e yürek dolusu teşekkürler. Elin Amerikalısı dünyanın en mükemmel savaş uçağını üretecek akla ve teknolojiye sahip olabilir. Ama bir uçağa zeybek oynatmak için sadece bir efenin yüreğine ihtiyaç vardır.
Gösteriden sonra bekledim ki ekrandaki her program Yüzbaşı Yusuf Kurt'u ağırlayıp halka tanıtmak için sıraya girecek. Ama nerdeeee..
Aklımız seçimle o kadar meşguldü ki, sadece Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin balkondaki zeybeği gündeme geldi.
Bu durumda iş yine Beyazıt Öztürk'e düşeceğe benziyor. Haydi sevgili kardeşim, kahraman yüzbaşıyı bu haftaki programına çıkart da gönlümüz şenlensin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA