Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gurbetçiye eziyet

Almanya'dan yazan okurumuz Ömer Bekdemir, bu köşede sıkça eleştirdiğimiz kanalların Avrupa yayınlarıyla ilgili yeni bir sıkıntıyı dile getirmiş: "Merhaba, köşenizin sessiz takipçilerindenim.
Yazılarınız sayesinde başta televizyonla ilgili olmak üzere birçok bilgi edindim. Onun için, bugün tv8'de denk geldiğim bir uygulamanın sebebini size sormak istiyorum.
Bugün tv8'de Pek Yakında filminin yayınlanacağını duymuştum, henüz izlemediğimden erkenden televizyonun başına geçtim.
Filmin başını dahi kaçırmamak için, dakikalarca Tele Alışveriş reklamı izledim.
Sonunda Pek Yakında filmi yerine Ninja Warrior Türkiye başladı.Tahminen sadece tv8int'de film yerine Ninja Warrior Türkiye'nin tekrarını koydular. Uluslararası spor müsabakalarını Türk kanallarının Avrupa yayınında göstermemesini anlıyorum ve alıştım. Fakat bir Türk sinema filmini niye Avrupa yayınında göstermiyorlar, anlamadım. Bunun sebebi, Türkçe yayınlanacak bir Türk filminin Avrupa yayın hakkı için fazladan para istenmesi/ödenmesi mi?
Almanya'dan muhabbetlerimle..."
YAZAR NOTU: Yayın değişikliğinin nedeni, okurumuzun da tahmin ettiği gibi filmle ilgili sadece Türkiye yayın haklarının satın alınmış olması. Ama gurbetteki seyirciye saygılı olmak adına, filmin fragmanlarının tv8int kanalında gösterilmemesi gerekiyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA