Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Başucuma koydum

Son yıllarda tanık olduğum en görkemli festival açılışıydı. Kimsenin rüyasında görüp de inanamayacağı sahneler vardı. Dünya devi Jeremy Irons kürsüde Türkçe konuşuyordu. Gençliğimin ilahelerinden Kathleen Turner iki sıra ötemdeydi. Ve... Düşünebiliyor musunuz, Türkan Şoray sahnede Catherine Deneuve'e ödül veriyordu... Oscar, pılısını pırtısını toplayıp Antalya'ya kaçmış gibiydi.
Antalya Uluslararası Film Festivali'nin açılışında başrol, vefanındı. Sinemanın gerçek emektarlarından Ayşen Gruda, Kayhan Yıldızoğlu ve Tijen Par, o gecikmiş yaşam boyu onur ödüllerini sonuna kadar hak ediyorlardı. Gruda'nın ödül alırken söyledikleri, mıh gibi yüreklere çakıldı: "Bütün dünya duysun; bu ödülü minik Aylan için alıyorum!"
Bir de geçen festivalden bugüne aramızdan ayrılan sinema emekçilerinin fotoğrafları resmigeçit yaparken, herkesin dilinde aynı hayret cümlesi vardı: 'Meğer ne çok eksilmişiz!'
Açılış filmi olarak seçilen Uzaklarda Arama ise neredeyse bu şahane seremoni için yapılmış gibiydi. Çünkü Türkan Şoray imzalı film, ilk karesinden son karesine kadar Yeşilçam'a içten bir saygı duruşunda bulunuyordu. Ve geldik gecenin 'en'lerine...
EN KARİZMATİK: Açık ara ile Jeremy Irons. Kıyafet seçiminden konuşmasına, adım atışından ince komplimanlarına kadar adam adeta bir ilgi mıknatısı.
EN MÜTEVAZI: Catherine Deneuve'den başkası olamaz. Yıllar, güzelliğini azıcık aşındırmış ama onu müthiş bir alçak gönüllük halesiyle çevrelemiş.
EN POZİTİF: Her zaman olduğu gibi Türkan Şoray. Bunun karşılığını yine gördü. Onca yıldızın arasında, salona girdiğinde izleyicinin yürekten alkışladığı tek kişiydi. EN ÇILGIN: Her zamanki gibi Yonca Evcimik. Festivale katılan yıldızların fotoğraflarıyla bezeli elbisesi ile yine fark yarattı.
EN SEKSİ: Nesrin Cevadzade... Süper dekoltesiyle yetinmeyip bir de cüretkar yırtmacıyla akılları başlardan aldı. İki Altın Portakal'lı genç yıldız, Uluslararası Film Jürisi'nde yer almanın keyfini çıkarır gibiydi.
EN GÜZEL: Gecenin sunucusu Burcu Esmersoy. Sahneye çıktığında onu yakından gören Jeremy Irons bile "What a beautiful lady!" (Bu ne güzel bir hanım!) demekten kendini alamadı. Davetli olduğu halde Antalya'ya gelmeyen ve a Haber'in canlı yayınını ıskalayanlar, gerçekten de çok şey kaçırdı.
Bu yıl Portakal'ı daha soymadan başucuma koydum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA