Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Önce hayaller yaşar

Ne demişti Arda Turan hayallerini anlattığı röportajında? "Düşünebiliyor musunuz; ben pas veriyorum, Messi gol atıyor..." Arda'nın hayali, daha ilk lig maçında gerçek oldu. Topu şahane getirdi, harika oynadı; Messi de golü attı. Peki sonra ne oldu? Messi ile Arda sarmaş dolaş oldu.
Messi'yi yakından takip ediyor musunuz bilmem ama ben ederim. Arjantin'de fakir bir ailenin, kemik erimesi ve büyüme bozukluğu yaşayan ufak tefek oğluydu.
Tedavi için gittiği Avrupa'da tüm hayatı değişti.
Messi, yaşadığı olayların etkisiyle midir bilinmez, biraz içine kapanıktır. Duygularını öyle kolay kolay ifade etmez. Arkadan tekmeyi sallarlar, yerde dört takla atar ama rakibine dönüp bakmaz. Gol attığında bile sevinci ölçülüdür. Arkadaşlarına karşı da son derece mesafeli... Ama o gün kendisine gol pası veren Arda'ya bir sarılışı vardı ki... Sanki 30 yıldır görmediği bir çocukluk arkadaşını, hatta kardeşini kucaklar gibiydi.
Çünkü Arda'nın hikayesi ile kendi öyküsünün nasıl da birbirine benzediğinin farkındaydı.
İkisinin ortak özelliği umut işçisi olmalarıydı. En zorlu zamanlarında bile yitirmedikleri umut ve azimleriyle bugün dünyanın en iyi takımında birlikte forma giyiyorlardı.
Arda, Türkiye'deyken onun için neler söylemediler ki... Sevgilisine romantik bir yaşgünü jesti yapıp bir cep sinemasını kapatması bile tribünlerde protesto edilmişti. 'Bacakları çok kısa, rakibi bir adım atarken o iki adım koşmak zorunda.
Nefesi Türkiye liglerine bile yetmez' dediler...
Hıncal Abi onun için 'Messi ayarında futbolcu' dediğinde, kompleksli umut fukaraları her ikisini de tefe koyup çaldılar...
Şimdi mahcup yüzlerini o tefin ardına saklıyor olmalılar.
Filmi mi yapılır, belgeseli mi çekilir, yoksa romanı mı yazılır bilmem ama Arda'nın öyküsü herkese anlatılmalı. Özellikle de gençlere. Üçüncü kez girdiği üniversite sınavında yine kazanamayan gencin... Eline 5 lira tutuşturulup, polis aracına taş attırılan Diyarbakırlı çocuğun... Hatta azgın dalgalar arasında karşı kıyıya ulaşmak için gözünü ufka diken Suriyeli çocuğun... Bu coğrafyada geleceğe dair umutları zayıflayan herkesin modeli olmalı Arda Turan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA