Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Nerede böyle bankacılık?

İzleyici, bazı dizi sahnelerinde zekasıyla alay edildiğini düşünüyor. Tuncay Çimen adlı okurumuz da bu düşüncesini bir örnekle pekiştirmiş: "Merhabalar Yüksel Bey, sıkı takipçiniz, her yeni yazınızı merakla takip eden bir okuyucunuzum.
Televizyon dünyasındaki bakış açınız gerçekten seyirciyle birebir denilebilir. Bizi de mutlu eden bu zaten. Neden böyle bir şey dedim?
Dün yine biraz salak yerine konulduk da ondan Yüksel Bey.
Konu şu: Malum bir dizi var Star TV'de, Kara Sevda adında.
Bir sahne vardı ki ileri teknoloji ile açıklanamaz, mümkün değil. Dünyanın en iyi bilişim uzmanını getirin bu işi bırakır, o derece.
Burak Özçivit (Kemal) ile ağabeyinin (Rüzgar Aksoy) internet bankacılığı sahnesinde Kemal, "Ağabey ne kadar yatırdın?" diye soruyor. Ağabeyi meblağı söylüyor. Kemal "Tamam, para hesapta" diyor. Bu hangi banka acaba?
Tek kullanımlık şifre yok, hiçbir güvenlik sorusu yok!
İnternet bankacılığı belli bir süre işlem yapmayınca, kendi kendini kapatan bir yapıya sahip.
Dünden mi açık kalmış Kemal'in internet bankacılığı acaba? Oysa el veya otomatik klavye ile girmeniz gereken bazı rakam sütunları vardır, (kart numarası veya hesap numarası için, son dört hanesi veya son altı hanesini giriniz vs.) Onları nasıl girdi bu Kemal, gözleriyle mi? Böyle bir teknolojiyi; daha dünyada yokken, bizim ülkemize getiren dizi yapımcısı, senaristi, yönetmeni her kimse, kendilerini daha fazla heba etmesinler. Bir Zuckerberg, bir Jobs veya Gates neden çıkmasın bizim ülkemizde?
Saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA