Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Michael, Zeki Müren’in ceketini nasıl giydi?

Muzaffer Çaha... Türkiye'nin en önemli modacıları arasında olmasına rağmen, ismini pek azımız bilir. Çünkü başkaları gibi hava atmayı sevmez, pireyi deve yapmaktan hoşlanmaz, tevazu onun için en önemli erdemdir.
Çaha, bir dönem Zeki Müren'in kullandığı fantastik sahne kostümlerinin yaratıcısıdır.
Eğer bugün 'Sanat Güneşi' denildiğinde, orta yaşın üzerindekilerin gözünün önünde ışıl ışıl, post modern, çağının çok ötesinde bir imaj canlanıyorsa, bu tamamen Zeki Müren'in kreatif hayal gücünün ve ondan ilham alan Muzaffer Çaha'nın eseridir.
New York'ta yaptığı ve dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve eşi Semra Özal'ın izlediği, ünlü Vogue dergisinde sayfalar dolusu yer verilen müthiş defilesi ise hâlâ dilden dile anlatılmakta.
Çaha'yı, yıllar sonra bu sütunlarda yeniden yazmama vesile olan, tv8'in Rising Star Türkiye yarışması oldu.
19 yıl sonra yeniden makası eline alıp bir sanatçı için işe girişmiş; programda jüri üyeliği yapan Yılmaz Morgül'ün göz alıcı kostümlerini tasarlamaya başlamıştı. Bu vesile ile beni aradı, uzun uzun sohbet ettik. Buradan tüm meslektaşlarıma tüyo:
Çaha tam bir röportaj madeni.
Öyle şeyler anlattı ki, her cümlesinden ayrı manşet çıkar. Bir-ikisini nakledeyim:
Yıllar önce, New York'taki ünlü Soho mağazasının kreatörü, Çaha'nın koleksiyon arşivinde bulunan Zeki Müren için diktiği birkaç ceketi beğenip almış ve vitrinine koymuş. Michael Jackson'ın moda danışmanı da onları görüp satın almış.
Çaha, yaşadığı şoku şöyle anlatıyor:
"Bir de baktım, televizyondaki kola reklamında Michael Jackson, benim diktiğim ceketle dans ediyor..." Zeki Müren'in TRT'deki programı sırasında fenalaşarak yaşamını yitirdiği gece, üzerinde yine Çaha'nın diktiği kostüm vardı. Çaha bu kostüme 'Son Gece' adının verildiğini yıllar sonra açıklamıştı. Meğer o gece için bir kostüm daha dikilmiş. Metalik gri renkte, son derece ışıltılı bu kıyafete Zeki Müren 'Milenyum' ismini vermiş. Ama ne kendisi Milenyum'u (2000 yılını) görebilmiş, ne de TRT'deki programın ikinci bölümü için hazırlanan bu kostümü giymek nasip olmuş.
Ajda Pekkan'dan Erol Büyükburç'a kadar dönemin pek çok ünlü sanatçısına kostüm hazırlayan Muzaffer Çaha, şimdilerde bir anı kitabı kaleme alma hazırlığında.
Önce davranıp röportaj yapabilen, parsayı toplar.
Benden uyandırması...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA