Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu seyirci arkandan gelecek

Kısa zamanda fenomen olacak yeni dizi karakterinin adı belli oldu: 'Ali Smith' Reklam bütçelerinin henüz oluşturulmaması nedeniyle dizilerin ve programların 'dinlendirildiği' bir dönemde atv'nin yeni dizisi 'Bu Şehir Arkandan Gelecek' seyirciye ilaç gibi geldi. Ay Yapım tecrübesini, senarist Ece Yörenç kalemini, yönetmen Çağrı Vila Lostuvalı yaratıcılığını konuşturmuş ve ortaya tek kelime ile şahane bir dizi çıkmış. 'Diriliş: Ertuğrul' dışında ekranın iyice boşaldığı çarşamba akşamında 'Başka ne izlesem?' diye köşe bucak zap yapan seyirciye de bu keyfe ortak olmak kalmış.
Kerem Bürsin acayip bir adam. Sanki oyuncu olmak için yaratılmış. Yakışıklılık tamam da, ne yakışıklılar var; bebek yüzlerinde anlam olmadığı, boş boş baktıkları, karizmanın yanından geçmedikleri için ekranda buhar olup giden.
Ama bu adam farklı. 'Şeytan tüyü'nün ete kemiğe bürünmüş hali gibi. 'Ali Smith' koca bir sezon boyunca genç kızların gözlerini ekrana, biz yazar çizer takımının da mürekkebini kağıda yapıştıracağa benziyor.
Bu arada Kerem'in oyunculuğunun önünde duran en büyük engel olan aksanı ise bu dizide avantaja dönüştürülmüş.
ABD'de büyüyen, dünyanın dört bir yanını gemi ile dolaşan Şili vatandaşı 'Ali Smith'in inandırıcılık katsayısını yükseltmiş.
Daha önce pek çok kez yazdım; dizilerin akıbetini belirleyen en önemli etkenlerden biri de esas oğlan ile esas kızın sadece kimyasının değil, fiziğinin, coğrafyasının da tutması. Leyla Lydia Tuğutlu ile Kerem Bürsin, birlikte tüm derslerden yıldızlı 10 alacak kadar uyumlu bir çift olmuşlar. Leyla'nın iki ay ders aldıktan sonra çektiği dans sahnesindeki performansına da hayran kaldım.
Bu sütunda oyunculuğuna sürekli övgüler düzdüğüm Gürkan Uygun da sonunda dişine göre bir rol bulmuş. Eski şampiyon boksör 'Şahin Vargı'yı ekranda nasıl büyütüp devleştireceğine hep birlikte şahit olacağız.
İki yıl önce Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en beğendiğim filmlerden biri olan 'Sarmaşık'ta yine bir denizci olarak izleyip bayıldığım Osman Alkaş'ı bu kez gemi aşçısı olarak karşımda bulmak sürpriz oldu.
Korkum, dizide az ömrü kalmış bir karakteri canlandıran Alkaş'ın senaryo gereği kısa sürede veda edip damağımda 'ağza tat, boğaza feryat' izi bırakması.
2016 dizi keyfi açısından 'keçi boynuzu' tadında bir yıl oldu. Ama 2017, 'Bu Şehir Arkandan Gelecek' sayesinde umutla başladı. Sırada atv'nin fenomen olmaya aday bir başka dizisi 'Ölene Kadar' var. Kanal, son zamanlarda eski bir sloganın tozunu alıp ışıl ışıl parlattı: Dizi atv'de izlenir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA