Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Vekilin iletişim masraflarını niye biz ödeyelim?

Geçen hafta CHP Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in 2 milyon liralık iletişim faturasından yola çıkarak kaleme aldığım 'Beni tebrik etmeyin kardeşim' başlıklı yazı, okurlardan büyük ilgi gördü. Köşemize sürekli katkıda bulunan okurlarımızdan Sinem Engerekli'nin de konuyla ilgili söyleyecekleri var:
"Yüksel Bey merhaba, CHP milletvekili hakkındaki yazınızı büyük bir beğeniyle okudum. Kısa bir yorumumu size iletmek istedim. Doğruluğunu Allah bilir de, iddialara göre bu bayan milletvekiline ait masrafların büyük bir bölümü, CHP'nin Adana'da yapmayı planladığı mitinge parti taraftarlarını davet etme mektubuna gitmiş. Bir kısmı da telefon görüşmeleri için. Ancak hanımefendi, annesiyle yaptığı kişisel görüşmeleri de dahil tüm telefon görüşmelerini TBMM 'ye, yani o ödeneğin kaynağını sağlayan bizlere fatura etmiş.
1- Bu bayan, milletvekili olduğu için, görev ve sorumluluk alanı Adana'nın tüm seçmeninin (parti ayrımı olmaksızın) sorun ve şikayetleriyle ilgilenmek için harcama yapabilir. Eğer parti mitingi için yapıyorsa, devletin oy oranları doğrultusunda partilere sağladığı ödenek kapsamında karşılanması gerekir. Bu, tahsisli ödeneğin illegal kullanımıdır. Basit bir örnekle, diyelim ki müteahhitsiniz ve devlet size fakirlerin ihtiyacı olan evleri yapasınız diye para veriyor, siz de tutup bu parayla kendinize yazlık villa yapıyorsunuz. Bu basitçe 'etiğe aykırı' ifadesiyle geçiştirilecek bir şey değil, kanunen takibi yapılması gereken bir husustur. (Eğer ödenek amacı dışında kullanılıyorsa.)
2- Milletvekillerimiz, tek bir seçilme süresiyle emeklilik hakkı kazanırken, her ay tonla aylık kazanır, bu aylığa normal vatandaştan çok daha fazla oranda zam yapılırken, zaten çoğu harcamaları devlet tarafından karşılanıp buna rağmen meclis lokantasında 3-5 liraya ziyafet çekerlerken, eskinin parasıyla 2 trilyon lirayı (yani parayla yazınca bazıları işin vahametini anlamıyor) böyle bir şeye harcamak; tüyü bitmemiş yetimin hakkına göz dikmek demektir. Bana ne senin annenle yapacağın boş lakırdıdan, bana ne senin parti mitinginden; sen otur da seçildiğin ilin sorunlarını halletmeye çalış, laf üreteceğine iş üret...
Çok doluyum, kusura bakmayın. İyi günler, iyi çalışmalar."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA