Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Atv yine haberin zirvesinde

Geçen yılı büyük bir başarı ile tamamlayan Turkuvaz Medya Grubu'nun televizyon kanalları, yeni yıla da fırtına gibi girdi. Kantar Medya'nın araştırma sonuçlarına göre hem atv, hem a Haber, hem de a Spor, kendi alanlarında Şubat ayını da zirvede noktaladılar.
Ama benim en az reyting puanları kadar önemsediğim bir istatistik daha var: Kanalların ve o kanallarda yer alan programların medyada yer alma oranı. Görünen o ki, atv ve kardeş kanalları, bu kulvarda da rakipsiz.
İnterpress medya araştırma şirketinin 2000'e yakın gazete ve dergiyi tarayarak oluşturduğu istatistiğe göre; hem atv, hem de atv'nin gündüz programları ve dizileri, rakiplerine adeta nal toplatmış. Yazılı medyanın tamamı, atv'nin yapımlarına sayfalar dolusu yer vermiş.
Kanalların genel olarak medyada haber olma oranlarına bakıldığında, atv 1491 haber ile ilk sırada yer almış. En yakın rakibi Kanal D'nin haber sayısı ise 1203'te kalmış. Show TV 937 haber ile üçüncü, Star TV 762 haber ile dördüncü, FOX ise 721 haber ile beşinci sırada yer almış. Araştırmanın ilginç bir özelliği ise, medyada haber olma sayısına göre TRT 3/ Spor kanalının, ağabeyi TRT 1'i geride bırakması.
Kadın-aktüel programları kategorisinde ise atv'nin yıllardır bileği bükülmeyen programı 'Müge Anlı ile Tatlı Sert'in açık ara önde olduğu görülüyor. Program, tam 116 kez haber olarak, en yakın rakibini neredeyse üçe katlamış. Bu kulvarda 'Zahide Yetiş'le' (Show) 38 haber ile ikinci, 'Nursel'in Evi' (Show) 31 haber ile üçüncü, 'İyi Bak Kendine' (Show) 20 haber ile dördüncü, 'Kaybolan Çiçekler' (FOX) ise beşinci sırada yer alıyor.
Diziler liginde de atv'nin belirgin bir üstünlüğü söz konusu. Şubat ayı içindeki haber sayılarına göre ilk sırayı iki atv dizisi 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' ile 'Bu Şehir Arkandan Gelecek' 164'er haber ile ilk iki sırayı paylaşmışlar. Üçüncü sırada Kanal D'nin 'Vatanım Sensin'i (141) var. Aynı kanalın 'Arka Sokaklar'ı (131) dördüncü, Show TV'nin 'İçerde'si (126) beşinci, atv dizisi 'Ölene Kadar' ise (116) altıncı sırada bulunuyor. İlk 12 sıra içine atv'nin 'Kırgın Çiçekler' ile 'Aşk ve Mavi' dizisi de katılınca; atv, listenin yarısını işgal eder duruma gelmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA